Evenimentul Zilei > Justitie > 200 de poliţişti au descins în „Iadul” din Pătroaia
200 de poliţişti au descins în „Iadul” din Pătroaia

200 de poliţişti au descins în „Iadul” din Pătroaia

Şapte persoane, bănuite de infracțiuni contra persoanei au fost conduse, în această dimineață, la audieri, la sediul poliției.

Peste 200 de polițiști și luptători SIAS din București, Dâmbovița și Argeș au fost mobilizați, în această dimineață, la Pătroaia, în comuna Crângurile, acolo unde și autoritățile se feresc să acționeze din cauza agresivității populație de etnie romă, scrie gazetadambovitei.ro. Nici salvarea nu intră pe străzile lăturalnice. În zonă sunt mai multe familii de romi aflate într-un război permanent, luptele dintre ei fiind soldate mai mereu cu răniți și distrugeri materiale. Romii nu depun însă plângeri, preferând să-și rezolve problemele singuri, cu furci, topoare și bâte.

De data această, poliția a fost obligată să acționeze în forță pentru  a pune în aplicare mai multe mandate de aducere  în cadrul cercetărilor pentru omorul,produs în noaptea de Înviere, când conflictul dintre familiile de romi s-a soldat cu un deces, situația degenerând în violențe extreme în de Izvorul Tămăduirii când romii au devastat casele și mașinile rivalilor cu răngi, topoare și furci.  Cinci persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 54 de ani, au ajuns la spital. 

17 suspecți, ridicați de mascați, sunt, la această oră, la sediul Poliției Găești pentru audieri, alți trei, care erau căutați, plecând între timp din țară. Cei 17 sunt acuzați de tulburarea ordinii și liniștii publice, violare de domiciliu, distrugere, loviri și alte violențe, iar împotriva lor s-a început urmărirea penală.

Potrivit Poliţiei Române, şapte persoane, bănuite de infracțiuni contra persoanei au fost conduse, în această dimineață, la audieri, la sediul poliției.

„În această dimineată, poliţiştii din Dâmboviţa, împreună cu cei din Argeș, au pus în executare 17 mandate de aducere, pe numele unor persoane din localităţile Pătroaia şi Voia, bănuite de comiterea infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, distrugere, lovire şi alte violenţe şi violare de domiciliu.

În prezent, acestea se află la sediul Poliţiei Oraşului Găeşti pentru audieri, urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

La activități au participat peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratoratelor de Poliţie ale Judeţelor Dâmbovița și Argeş, luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţie şi Acţiuni Speciale Bucureşti şi jandarmi.”, se precizează în comunicatul Poliţiei Române.