În provincia Anbar din vestul Irakului, patru militanți IS au fost uciși, mașina în care se deplasau fiind distrusă după ce luptători paramilitari tribali au luat cu asalt ascunzătoarea lor în zona Akashat, în deșertul din apropierea graniței cu Siria, conform biroului de presă al Comandamentului Operațiunilor Comune.
De asemenea, în aceeași provincie, o aeronavă a coaliției internaționale a bombardat o ascunzătoare ISIS aflată la sud de Lacul Sneislah, respectiv la est de granița cu Siria, ucigând alți patru militanți extremiști, se afirmă în aceeași declarație.
Militanții ISIS sunt încă activi în vastul deșert Anbar, care se întinde până la granița cu Siria, Iordania și Arabia Saudită, mulți civili fiind răpiți sau uciși recent de grupul extremist.
În provincia Ninive din nordul Irakului, armata irakiană a efectuat o operațiune anti-ISIS în zona Sekheirat, la vest de capitala provincială Mosul. Acțiunea s-a soldat cu decesul a doi militanți ISIS și cu distrugerea vehiculul acestora, pe lângă distrugerea unui tunel și uciderea a cinci militanți, conform aceluiași comandament, într-o declarație separată.
Separat, o aeronavă a coaliției condusă de SUA a bombardat un vehicul IS, ucigând trei militanți extremiști la vest de muntele Munayif, într-o zonă de deșert din apropierea graniței cu Siria.
Situația de securitate din Irak s-a îmbunătățit foarte mult după ce forțele de securitate irakiene i-au învins complet pe militanții extremiști din toată țara, în cursul anului 2017.

 

Te-ar putea interesa și: