Evenimentul Zilei > Actualitate > Pas cu pas, PSD a transformat o dactilografă în cel mai bine plătit bugetar al României
Pas cu pas, PSD a transformat o dactilografă în cel mai bine plătit bugetar al României

Pas cu pas, PSD a transformat o dactilografă în cel mai bine plătit bugetar al României

18.000 de euro pe lună, cel mai mare salariu de bugetar din țară. Posesoarea, o membră a PSD, fostă dactilografă la partid Pas cu pas, PSD a transformat o dactilografă în cel mai bine plătit bugetar al României

18.000 de euro pe lună, cel mai mare salariu de bugetar din țară. Posesoarea, o membră a PSD, fostă dactilografă la partid.

 

Să nu uităm. Există în România. Cel mai bine plătit bugetar din țară are un salariu lunar de 18.000 de euro pe lună. Mai mult decât premierii Franței sau Canadei. Ce îl recomandă? Proveniența la PSD. O fostă dactilografă a partidului, prelucrător prin așchiere la bază, absolventă la 45 de ani a unei facultăți neacreditate. Calități cumulate care i-au justificat accederea într-o funcție de conducere la stat .

Cine este? Aurelia Surulescu, director general la Autoritatea Rutieră Română. În anul 2020, fosta dactilografă care a devenit ulterior vicepreședinte PSD sector 6 și șefa femeilor pesediste din organizație a încasat, potrivit declaratiilor de avere, suma de 1.031.240 de lei, echivalentul a 18.000 de euro pe lună, conform postării pe FB a lui Vlad Mixich.

De la prelucrătoare prin așchiere ajunge dactilografă la PSD și apoi, consilier local al partidului

Iată biografia celui mai de lux bugetar din România după prezentarea făcută de Valeriu Nicolae, cel care devoalează de mai mult timp impostura celor care populează instituțiile statului cu sprijin politic, impostură salarizată exorbitant din banii publici.

„Primii zece ani din carieră, doamna Surulescu a fost prelucratoare prin așchiere, absolventă de liceu industrial și cu o școală de soră medicală. A mai lucrat dactilografă si documentaristă la un spital. In 1998 ajunge, cumva, la Primaria Sectorului 6, iar cariera ei explodează”, a scris Valeriu Nicolae.

Pornește de la un salariu de 53.000 de lei pe lună în 2009 ca șef serviciu la ARR

Evoluție specifică practicilor pesediste în cariera Aureliei Surulescu. În anul 2009 apare în Consiliul Local al Sectorului 6. La acea dată ea lucra tot la stat, fiind șef serviciu la Autoritatea Rutieră Romană (ARR) unde avea un salariu de 53.000 de lei anual. Un an mai tarziu, în anul 2010, Aurelia Surulescu se afla în aceeași ipostază privilegiată. Cu un plus la veniturile ei bugetare.

În 2010, ajunge la 60.000 de lei pe lună plus încă 8000 de lei de la Consiliul Local

Salariul la Autoritatea Rutieră Română crescuse la 60.000 de lei. La care s-au adăugau și cei aproape 8.000 de lei primiți de la Consiliul Local al Sectorului 6. În declarația de interese din anul 2011, bugetara de lux amintește și cele patru funcții pe care le deținea în cadrul Partidului Social Democrat: vice-președinte PSD Bucuresti, vice-președinte PSD Sector 6, Presedinte al Organizației de Femei PSD Sector 6 și membru al Consiliului National al PSD, for central de conducere al partidului.

Anul 2013: 56.000 de lei pe lună de la ARR + 21.000 de lei de la Primăria sector 6

Zestrea de funcții politice acumulate și susținerea liderilor PSD i-au conservat Aureliei Surulescu locul pe listele de consilieri locali și la alegerile din anul 2012. Din bine în mai bine. Anul 2013 o îmbogățește și mai mult pe aleasa PSD. Pe lângă salariul de 56.000 lei de la Autoritatea Rutieră Romană, Aurelia Surulescu încasează și o indemnizație de 21.000 de lei de la Primaria Sector 6.

Banii de la stat nu ajung. Prestează servicii pentru firme

În paralel cu veniturile uriașe de la stat, membra PSD continuă să presteze servicii și către firme al căror profil de activitate erau complementare cu funcția pe care Surulescu o deținea la stat. Ea a primit 9000 de lei de la IFPTR – un SRL care face cursuri pentru transportatori și șoferi profesioniști. Școala de șoferi Casadi i-a platit 8200 lei, Autostar – 521 lei, Autogeneral – 228 lei, Fundatia Promotrans – 1357 lei, Midex Servicii – 1751 lei, Sigur Oil Univ – 110 lei, iar APPTR – 1315 lei. „Cam acesta este mercurialul pentru a angaja un director al Autorității Rutiere Române, dacă ești firmă din domeniul transporturilor”, a comentat Valeriu Nicolae.

 

Anul 2017: 120.000 de lei pe lună ca director la ARR

Anul 2017 este și mai benefic membrei PSD. A avansat în funcție și i s-a mărit și salariul plătit din bani publici. Aurelia Surulescu ajunge la un venit de aproape 120.000 de lei din poziția de director general al Autorității Rutiere Române.

Anul 2020. Îi aduce un dosar penal la DNA

Anul 2020 îi aduce Aureliei Surulescu și un dosar penal la DNA. În luna noiembrie a anului trecut, procurorii DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de Alin Iulian Țucmeanu, subalternul instituțional al membrei PSD, si au decis efectuarea urmăririi penale față de Aurelia Surulescu pentru abuz în serviciu.

Alin Iulian Țucmeanu, director general adjunct al Autorității Rutiere fusese condamnat în anul 2019 la doi ani cu suspendare de Curtea de Apel București pentru complicitate la luare de mită. Lui i s-a interzis să mai ocupe funcții care implică exercițiul autoritar de stat, respectiv să mai dețină funcția de director general adjunct. Ca la stat, Țucmeanu a ignorat decizia Curții de Apel și a rămas în funcție. Cu acceptul șefei lui, Aurelia Surulescu.

Acuzată că nu a respectat decizia Curții de Apel București

Conform procurorilor DNA, Aurelia Surulescu, director general al A.R.R. a încălcat cu intenție dispozitiile prevazute în Codul Muncii și nu i-a desfăcut contractul de muncă adjunctului ei, Țucmeanu care,în timpul anchetei, a fost arestat preventiv.

Anul 2020. Ajunge să încaseze 18.000 de euro pe lună

DNA precizează că în momentul în care a comis faptele pentru care a fost condamnat, Alin Iulian Țucmeanu era secretar de stat în Ministerul Sănătății, iar dosarul respectiv avea ca obiect o mită de 60.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al DNA, pentru Aurelia Surulescu, director general al Autoritatii Rutiere Române , hotărârile definitive ale unor instanțe judecătorești sunt apă de ploaie. A ignorat cu bună știință o decizie a instanței. Deși anul 2020 i-a adus Aureliei Surulescu primul dosar penal, situația a fost compensată de salariul de 18.000 de euro pe care continuă sa îl încaseze lunar din bani publici.