Românii au fost chemați, ieri, din nou la urne să-și aleagă Președintele, în finala prezidențială intrând: Victor Ponta și Klaus Iohannis. Ca în orice zi de vot, nu au lipsit incidentele, declarațiile și reclamațiile. EVZ vă prezintă radiografia zilei:

● 07.20. Vicepremierul Gabriel Oprea a votat „pentru o Românie unită”.

● 08.30. În Buzău, o secție de votare s-a deschis cu 30 de minute întârziere, deoarece președintele secției nu s-a prezentat la ora 7:00, când s-a deschis votul.

● 9.00. O secție de votare din localitatea hunedoreană Bucureșcii Bradului a fost deschisă cu o oră și 25 de minute întârziere, deoarece președintele secției a pierdut ștampila de control. Antonescu n-a spus nimic

● 9.15. Vicepremierul Liviu Dragnea a votat la liceul „A.D. Xenopol” din București.

● 9.25. Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a votat la Școala nr. 73 din București. Antonescu a venit singur și nu a dat nicio declarație.


REZULTATE EXIT POLL alegeri prezidenţiale 2014, turul II. Află procentele lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis de pe evz.ro


● 10.10. Premierul Victor Ponta, a venit la vot însoțit de soție și cei doi copii. Băsescu : „Încep să scap de o greutate din spate”

● 10.40. Traian Băsescu a votat pentru ultima oară în calitate de președinte al României, alături de soția sa, Maria. Șeful statului a fost aclamat la ieșirea din liceul „A. D. Xenopol” unde a votat. „Prin votul pe care l-am dat acum simt că încep să scap de o greutate din spate. Se va transfera către altcineva responsabilitatea pentru România. În al doilea rând, am votat împotriva instaurării unui regim discreționar”, a declarat Băsescu, care a făcut apel către „băsiști” să iasă la vot și „să le arate celor care i-au disprețuit că ei contează”.

● 10.30. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că a votat pentru o Românie puternică, în care fiecare cetățean este respectat.

● 11.20. Emil Boc a votat în Cluj-Napoca. La ieșirea de la urne, a spus că a votat pentru continuarea democrației.

● 11.30. MAI a anunțat că, în Bistrița-Năsăud, polițiștii au fost sesizați de localnici pentru că au găsit în fața caselor pungi cu alimente.

● 11.35. Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a votat în Sibiu, cu soția sa, Carmen.

● 12.10. Primarul Constanței, Radu Mazăre, a venit la vot, „nu cu fete, nu cu pensionari”, ci cu mama lui, pentru că ar semăna perfect cu mama unuia dintre candidați. „Dacă câștigă cine trebuie și lucrurile nu se schimbă,numai, vreau să mă retrag. Și din țară și de la primărie”, a amenințat Mazăre.

● 12.15. Fostul președinte Ion Iliescu a votat cu speranța „că un băiat tânăr să vină Președinte”.

● 12.20. Copre ședintele ACL, Vasile Blaga, a votat „pentru România bunuluisimț”.

● 12.40. ACL solicită BEC prelungirea timpului de votare în străinătate.

● 13.00. Votul din diaspora este printre preocupările politicienilor care sunt activi pe rețelele de socializare, unii dintre ei optând chiar să voteze în afara țării.

● 13.30. Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a anunțat că liberalii îl vor reclama pe Liviu Dragnea la CNCD pentru declarațiile făcute la ieșirea de la vot: „am votat românește pentru un președinte român și viu”.

● 13:33. Polițiștii au deschis un dosar penal în Bacău, unde un bărbat și-a fotografiat buletinul de vot în timp ce se afla în cabina de vot.

● 13.45. Călin Popescu Tăriceanu, a votat pentru a închide „definitiv o pagină tristă din istoria României”.

● 14.50. MAI a primit 75 de reclamații privind posibile fraude electorale la vot, a anunțat purtătorul de cuvânt, Monica Dajbog.

● 14.54. Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, s-a întors de la Paris ca să voteze la București: Era indecent să ocup locul altui român.

● 15.00. Viorel Hrebenciuc și fiul său, Andrei, precum și Paltin Sturdza, toți trei aflați în arest preventiv, au votat în arestul Poliției Brașov.

● 15.30.Președintele PMP, Elena Udrea, la Paris: „Mii de români așteaptă să voteze și, probabil nu vom apuca să votăm toți. Este obligatoriu să se prelungească programul de votare!”.

● 16.10. Adrian Duicu, președintele suspendat al CJ Mehedinți, aflat în arest la domiciliu, o votat la o secție din Orșova, după ce Curtea de Apel București i-a permis.

● 17.10. Gabriela Firea (PSD): Se încearcă formarea unei opinii greșite în legătură cu votul din Diaspora. Există o secție de votare lângă Londra unde nu e nimeni la vot. Se cere prelungirea votului

● 17.24. Polițiștii au primit 218 sesizări privind posibile fraude electorale, a anunțat, purtătorul de cuvânt al MAI, 90 nu s-au confirmat.

● 17.40. ACL cere Guvernului emiterea unei OUG pentru prelungirea programului de votare.

● 18.10. Teodor Meleșcanu, întrebat despre prelungirea votului:„Am trimis propunerea la BEC, care a respins-o”. Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleț: „Nu am primit nimic. Poate a trimis la Biroul Electoral Străinătate ”.

● 18.45. Traian Băsescu solicită Guvernului să se întrunească pentru emiterea unei OUG privind prelungirea programului de vot până la ora 24,00, observând posibile dificultăți în a asigura dreptul de a vota tuturor românilor din diaspora.

● 20.00. Câteva sute de persoane s-au adunat în Piața Universității, din București, pentru a protesta față de organizarea procesului electoral din Diaspora. Proteste similare au avut loc în Cluj, Timișoara și Constanța.

 


REZULTATE EXIT POLL alegeri prezidenţiale 2014, turul II. Află procentele lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis de pe evz.ro


REZULTATE EXIT-POLL TURUL II şi  REZULTATE FINALE ALEGERI PREZIDENȚIALE, pe evz.ro

De asemenea, pe evz.ro poți afla cel mai simplu si rapid rezultatele votului din turul 2 de scrutin al acestor alegeri prezidențiale. Află pe evz.ro cum s-a votat în fiecare județ.

Rămâi pe evz.ro pentru a afla și cele mai importante știri ale acestor zile, declarațiile candidaților, incidentele electorale și rezultate alegeri prezidentiale 2014.

 
 

EVZ îţi prezintă cele mai importante ştiri şi analize despre alegerile prezidenţiale din 2014.  Cel mai bun portal de stiri va transmite in timp real rezultate turului 2 al alegerilor prezidentiale 2014.

EVZ.RO vă prezintă cele mai importante știri despre ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014.