Când au ajuns polițiștii, migranții au spus că sunt din Irak. Sportivul timișorean Ștefan Cojocnean a fost cel care a anunțat despre descoperirea migranților, făcută de un sportive al clubului său, în timp ce alerga, luni dimineață, prin Parcul Botanic.

”în această dimineață un sportiv No Limits m-a anunțat de cei 15 imigranți ilegali (irakieni), dintre care două femei şi cinci copii. Doi dintre ei care ştiau engleză au refuzat vehement să fie filmați, vrând să şi plece chiar dacă ştiau că am anuțat poliția”, a scris Cojocnean pe Fscebook. Migranții au găsut unica sursă de căldură din parc, astfel că s-au culcat, obosiți, pe țevile de termoficare care sunt în apropierea căii ferate. Cei 15 au fost ridicați de polițiști. S-a stabilit că migranții sunt din Irak și au intrat de curând în România, niciunul neavând asupra sa acte.

”Cele 15 persoane, din  care opt bărbați, două femei și cinci copii, au fost duse la Secția 1 Poliție pentru verificări. Ei vor fi predați structurilor teritoriale IGI. Declarativ sunt cetăețeni străini din Irak”, a declarant Florina Dragomir, de la Biroul de Presă al Poliției Timiș.