Evenimentul Zilei > Actualitate > 105 PERCHEZIŢII în Bucureşti şi 7 judeţe. Prejudiciul este de 22 de MILIOANE de lei
105 PERCHEZIŢII în Bucureşti şi 7 judeţe. Prejudiciul este de 22 de MILIOANE de lei

105 PERCHEZIŢII în Bucureşti şi 7 judeţe. Prejudiciul este de 22 de MILIOANE de lei

Percheziţii de amploare în această dimineaţă în Bucureşti. Polițiștii pun în aplicare 105 mandate de percheziție, într-un caz de evaziune fiscală, prin firme fantomă. Prejudiciul este de 22 de milioane de lei.

Peste 200 de poliţişti efectuează la această oră percheziţii la mai multe adrese din Bucureşti, Ilfov, Argeş, Giurgiu, Prahova, Cluj, Constanţa şi Vâlcea. De asemenea, aceştia pun în executare 60 de mandate de aducere într-un dosar privind comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

 "În acest moment, peste 200 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 105 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Argeş, Giurgiu, Prahova, Cluj, Constanţa şi Vâlcea şi pun în executare 60 de mandate de aducere într-un dosar privind comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2012 – 2013, suspecţii au înregistrat contabil, în numele a trei firme fantomă, şi au declarat fiscal cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, derulând tranzacţii artificiale care nu au un conţinut economic şi nu pot fi utilizate în cadrul unor practici economice obişnuite, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale. Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este estimat la 22 milioane de lei, reprezentând taxa pe valoarea adăugată şi impozitul pe profit. Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Sectorului 5 Poliţie", se arată într-un comunicat remis de Poliţia Română, informează b365.ro.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: