100.000 de nord coreeni vânduți ca sclavi pentru luxul lui Kim Jong-un

100.000 de nord coreeni vânduți ca sclavi pentru luxul lui Kim Jong-un

100.000 de nord coreeni au fost vânduți ca sclavi peste hotare pentru a-i putea satisface dorințele costisitoare ale dictatorului Kim Jong-un, sesizează activiștii drepturilor omului, conform express.co.uk, reluat de stiridindiaspora.com

Zeci de mii de oameni săraci au fost trimiși să lucreze în afara Coreei de Nord ca “sclavi – sponsori ai statului”. Salariile lor sunt confiscate pentru a susține administrația din Pyongyang.

 

Ahn Myeong-chul, șeful NK Watch, o organizație pentru apărarea drepturilor omului din Seoul a declarat pentru New York Times că regimul de la Phenian “le exploatează munca și salariile pentru a umfla cuferele personale ale lui Kim Jong-un.”

Ne puteți urmări și pe Google News

“Noi credem că Kim folosește banii pentru a-și cumpăra bunuri de lux lui și conducătorilor apropiați și pentru a finanța cartierul imobiliar din  Pyongyang.” Deși practica nu este nouă, iar sclavia sub această formă este utilizată încă din 1980, situația pare a se fin înrăutățit sub dominația lui Jong-un.

 

Activiștii susțin că în Rusia lucrează cei mai mulți muncitori Nord coreeni, între 20.000 și 25.000. Unul dintre muncitori a declarat că “nu au contract de muncă, nu li s-a făcut asigurare medicală așa cum li s-a promis și nu au nici încălzire. În realitate câștigă 300 de ruble ( £3.15) dar li se iau toți banii.”

Muncitorii nord coreeni mai lucrează ca sclavi în Orientul Mijlociu, Asia, Africa și China. Ei muncesc în tabere de exploatare forestieră în Rusia, sapă tranșee militare în Myanmar, construiesc monumente pentru dictatorii Africani sau pescuiesc în Fiji.