Aproape 10.000 de CANDIDAȚI pentru un post. Ce îi face pe oameni să LUPTE pentru acest job?

Aproape 10.000 de CANDIDAȚI pentru un post. Ce îi face pe oameni să LUPTE pentru acest job?

Ce loc de muncă este atât de atractiv încât să se înscrie la concurs aproape 10.000 de candidați? Nu este vorba despre o firmă foarte cunoscută de înaltă tehnologie sau de un alt domeniu atractiv - mii de oameni sunt, aparent, nerăbdători să devină funcționari într-un partid politic fără importanță!

Luni a fost data limită până la care s-au înscris candidații care urmează să susțină un examen pentru posturi de funcționari publici în China, mai mult de un milion de oameni depunându-și candidatura, potrivit presei de stat chineze, citată de CNN.

Candidații trebuie să-și aleagă posturile de care sunt interesați atunci când se înscriu la examenele anuale. Pozițiile din guvernul central chinez - descrise de obicei ca „bolul cu orez de aur” - sunt populare pentru că sunt stabile și au multe beneficii.

Posturile pot să-i propulseze pe aceștia ca membri ai Partidului Comunist, ceea ce le-ar aduce un statut privilegiat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ei bine, cel mai căutat post pentru anul acesta este unul obscur.

Până luni seara, un număr record de 9.504 oameni și-au declarat interesul pentru poziția de recepționer-șef la Liga Democratică Chineză din Beijing.

Liga este una dintre cele opt organizații politice autorizate din China, în afara comuniștilor de la putere, dar acestea sunt, de fapt, „partide false”, care există pur și simplu pentru ca liderii chinezi să poată spune că în țara lor nu se poate vorbi despre dictatura partidului unic.

Foarte probabil, toți acești candidați nu sunt foarte entuziasmați de sarcinile pe care ar urma să le îndeplinească - stabilind întâlniri și pregătind evenimente, scrie presa chineză, ci este vorba despre criteriile minime ce trebuie îndeplinite, pentru a ocupa un post public, într-un oraș mare.

Candidații au nevoie doar de diploma de bacalaureat și doi ani de experiență în muncă.

„Când oamenii fac alegeri, ei tind să meargă pe principiul economic. Vor un câștig cât mai mare cu un minimum de efort”, spune Zhu Lijia, profesor la Academia Chineză de Guvernare. „Este normal ca ei să aleagă un loc de muncă unde li se oferă beneficii, oportunități de dezvoltare și locații bune”, a explicat el.

Funcțiile publice sunt vânate foarte mult și în India, unde 2,3 milioane de oameni au aplicat pentru 368 de posturi, de ospătari care servesc ceaiul sau paznici de noapte, anul trecut.