Editura Evenimentul si Capital

DIICOT, în cazul Cristian Burci: spălare de bani de aproape 20 de milioane de euro. DELAPIDARE cu consecinţe deosebit de grave. Precizările REDACŢIEI ADEVĂRUL | DEZVĂLUIRI

Cristian Burci
Autor: | | 4 Comentarii | 6518 Vizualizari

Ancheta DIICOT care a culminat, astăzi, cu percheziţii la sediile ziarelor “Adevărul” şi “Click” nu este singura care îl are ca protagonist pe omul de afaceri Cristian Burci. Patronul Adevărul Holding a fost vizat şi de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în dosarele “Mită la PSD” şi în cel al devalizării CFR, în care a fost condamnat fostul director al căilor ferate române, Mihail Nicolaiciuc. În stenogramele DNA apar nume “grele” din PSD, precum cel al fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu a cărui soţie a fost plătită de firmele lui Burci.


Citeşte şi: ANCHETĂ DIICOT. Omul de afaceri Cristian Burci, patronul Adevărul şi Click, a fost ridicat de procurori. Anchetatorii SUSPECTEAZĂ comiterea infracţiunii de EVAZIUNE FISCALĂ. PERCHEZIŢII la ADEVĂRUL HOLDING. Surse: Trustul de presă, folosit ca PARAVANUPDATE. 15.00 Conducerea editorială a redacţiei Adevărul a publicat pe adevărul.ro precizări legate de acest caz

Astăzi, miercuri, 27 aprilie, procurorii DIICOT efectuează, în Bucureşti şi în Caracal, patru percheziţii domiciliare şi alte două la sedii ale unor firme, printre care şi la sediul Adevărul Holding.

În dosarul în baza căruia sunt făcute aceste percheziţii sunt vizate 10 persoane, printre care şi omul de afaceri Cristian Burci, patronul Societăţii Adevărul Holding.

Ancheta efectuată de DIICOT asupra omului de afaceri Cristian Burci nu vizează Societatea Adevărul Holding, publicaţiile acesteia, cum ar fi ziarele Adevărul, Click!, revistele Historia, Dilema Veche etc., mărcile Societăţii, şi/sau orice alte produse sau servicii puse pe piaţă de Societate.

Ancheta în cauză vizează afaceri ale domnului Cristian Burci din cu totul alt domeniu, anume cel feroviar, afaceri pe care domnul Cristian Burci le-a înstrăinat înainte de a achiziţiona Societatea Adevărul Holding în vara anului 2012.

Reamintim faptul că Societatea Adevărul Holding se află în insolvenţă încă de la sfârşitul anului 2012, motiv pentru care, în conformitate cu legislaţia în vigoare, întreaga activitate este strâns monitorizată de instituţii precum judecătorul sindic, administratorul judiciar, ANAF, Comitetul Creditorilor, Adunarea Creditorilor etc., şi desfăşoară anual auditările financiar-contabile impuse de lege.

Activitatea editorială a Societăţii Adevărul Holding este condusă cu o maximă exigenţă profesională, în deplin acord cu normele de etică jurnalistică.

Corpul editorial şi administrativ al Societăţii Adevărul Holding asigură publicul larg de continuarea în acelaşi mod imparţial şi echidistant a activităţii Societăţii, în spiritul unui jurnalism profesionist liber, neaservit, independent de orice imixtiuni politice şi/sau manageriale.

ORA 13.00: DIICOT a oferit noi informaţii despre ancheta din dosarul lui Cristian Burci

În urma percheziţiilor din această dimineaţă care îl vizează pe Cristian Burci, patronul Adevărul Holding, DIICOT transmite că efectuează cercetări faţă de un număr de 10 suspecţi, acuzaţi de  constituire a unui  grup infracţional organizat, spălare de bani, instigare la evaziune fiscală, abuz în serviciu, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Anchetatorii au descins la biroul din Bucureşti al afaceristului şi în localităţile ilfovene Chiajna şi Corbeanca. Sumele de bani spălate prin circuitul finaciar dirijat de Burci se ridică la aproape 20 de milioane de euro. Statul a fost prejudiciat cu peste 5,6 milioane de euro, iar Romvag Caracal cu aproape opt milioane de euro.

Într-un comunicat remis de instituţia central se arată că procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt efectuează cercetări faţă de un număr de 10 suspecţi pentru săvîrşirea infracţiunilor de  constituire a unui  grup infracţional organizat, spălare de bani, instigare la spălare de bani,  instigare la evaziune fiscală, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Anchetatorii transmit că “există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2006 şi până în prezent, membrii grupului infracţional au creat un prejudiciu SC R. S.A (Romvag n.r.), prin săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi delapidare, în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei, constând în  introducerea în circuitele comerciale a unor persoane fizice şi societăţi comerciale la care suspecţii deţineau acţiuni sau erau controlate în totalitate de către persoane apropiate ale acestora”.

DIICOT precizează că suspecţii au reciclat diferite sume de bani care proveneau din infracţiuni, în cuantum de 18.099.000 euro şi 3.811.756 lei (circa 18,9 milioane de euro), iar prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au avut la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive au creat un prejudiciu statului român în sumă de  25.646.825 lei. Procurorii D.I.I.C.O.T – B.T. Olt împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat un număr de 4 percheziţii pe raza municipiului București şi a localităţilor Chiajna și Corbeanca.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt – Serviciul de Investigaţii Financiare.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. București,  luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale - Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt și S.I.A.S. - I.G.P.R.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

 

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate