Evenimentul Zilei > Actualitate > Ziua Mondială a Apei, sărbătorită astăzi
Ziua Mondială a Apei, sărbătorită astăzi

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită astăzi

Ziua Mondială a Apei (World Water Day) este sărbătorită, de 25 de ani, pe 22 martie.

Naţiunile Unite asupra Mediului Înconjurător de la Rio de Janeiro au decis în 1992, prin rezoluţia 47/193, ca statele să dedice în fiecare an, în preajma solstiţiului de primavară, o zi în care oamenii să conştientizeze că apa este una dintre resursele indispensabile vieţii,informează Agerpres. 

În context, Ministerul Apelor şi Pădurilor împreună cu Administraţia Naţională 'Apele Române', Apa Nova şi Academia de Ştiinţe Tehnice din România organizează, miercuri, evenimentul dedicat sărbatoririi Zilei Mondiale a Apei. 

La eveniment sunt invitaţi atât actualul cât şi foşti miniştrii ai mediului, parlamentari din Comisiile de mediu, reprezentanţi ai Organizaţiilor Neguvernamentale, academicieni, profesori, sportivi şi specialişti din domeniul apelor. Tema propusă de Naţiunile Unite pentru evenimentul din acest an este 'Apa şi apa uzată'.

Ziua Mondială a Apei va fi sărbătorită şi de copii, în Parcul Herăstrău. Ei vor încerca să îşi imagineze cu creta pe asfalt cum ar arăta lumea celor mici fără apă.