Ziua Europei, sărbătorită cu 30.000 de sarmale româneşti

Ziua Europei, sărbătorită cu 30.000 de sarmale româneşti

Sâmbătă, 9 mai, Primăria Sectorului 2 va sărbători Ziua Europei cu peste 30.000 de sarmale, care vor fi împărţite participanţilor la eveniment.

Pentru prepararea acestora vor fi folosite 300 de bucăţi de varză acră, 90 de kilograme de carne de porc, 60 de kilograme de carne de vită, 60 de kilograme de ceapă, 30 de kilograme de pastă de tomate, 30 de kilograme de afumătură, 42 de borcane de roşii în bulion, 15 litri de ulei, 15 kilograme de orez, 42 de legături de mărar, 300 de grame de piper, 300 de grame de foi de dafin, 300 de grame de cimbru, 120 de grame de boia, 30 de pachete de condimente şi 30 de pachete de mirodenii specifice, se precizează într-un comunicat.

Manifestările prilejuite de Ziua Europei vor fi organizate de Primăria Sectorului 2 pentru al treilea an consecutiv. La eveniment sunt aşteptaţi, şi de această dată, veterani de război, cadre militare în retragere şi în rezervă, peste o mie liceeni, precum şi numeroşi bucureşteni.

Deşi nu se intenţionează stabilirea vreunui record, numărul impresionant de sarmale ar putea fi încadrat, alături de "cel mai lung cârnat", "cel mai greu tort" şi "cei mai mulţi Moşi Crăciun", în ultima modă a Bucureştiului, aceea de a epata. Şi cum Capitala este un etalon, gustul pentru recorduri s-a dezvoltat şi în ţară. Astfel, de Paşti, Suceava a intrat în Cartea Recordurilor cu "cel mai mare ou".

CITIŢI ŞI:

„Cel mai lung cârnat“ şi „cel mai greu tort“, în Piaţa Constituţiei

Cel mai lung „cârnat” de biciclete în jurul Casei Poporului

„Moş Oprescu“ ne pune cârnatul sub brad

Cârnat, tort şi circ de Guinness Book

Un imens ou din Suceava a intrat în Cartea Recordurilor

Ne puteți urmări și pe Google News