Naționala de tineret a României dă ultimul test din faza grupelor. După două evoluții excepționale (4-1 cu Croația și 4-2 cu Anglia), tricolorii mici întâlnesc Franța. Meciul se dispută la Cesena, de la ora 22.00 (în direct la TVR 1). La aceeași oră, tot în Grupa C, Anglia înfruntă Croația, dar jocul nu mai are nicio miză. Elevii lui Mirel Rădoi au șanse imense să ajungă în semifinalele competiției. Doar o catastrofă cu Franța, tradusă printr-un eșec la o diferență de trei goluri sau mai mult ar putea să ne trimită acasă.

În semifinale, Spania sau Germania

Dacă va încheia gru pa pe locul al 2-lea, și se va califica, România va juca în semifinale împotriva Spaniei. Dacă va termina pe prima poziție, „tricolorii” vor înfrunta, cel mai probabil, Germania. O semifinală echivalează cu un bilet la Jocurile Olimpice din 2020, găzduite de Tokyo. Performanța ar fi fără precedent în ultimii 56 de ani, pentru fotbalul românesc. „Tricolorii” au participat la cel mai important eveniment sportiv al planetei, în 1964. Ca o coincidență, acea ediție a JO a fost găzduită tot de Tokyo. Precedenta participare a naționalei olimpice de fotbal a fost consemnată în 1924, la Olimpiada de la Paris.

 

Înțelegere tacită cu Franța?

Cel mai simplu calcul înaintea meciului de diseară arată că un egal califică ambele echipe în semifinalele Campionatului European de Tineret. Indiferent de scorul unei remize, România ar câștiga grupa și ar întâlni Germania, Franța ar înfrunta Spania.

Cota acordată pentru egal s-a prăbușit

Casele de pariuri au scăzut vertiginos cota acordată pentru egal, fapt care arată că bookmakerii anticipează un acord tacit între francezi și englezi. X-ul este creditat doar cu 1,75, deși în urmă cu câteva zile avea 3,60-3,75! „Ar fi cea mai bună alegere să ne propunem un egal. Suntem conştienţi că un meci nul poate fi decisiv. Dar noi trebuie să jucăm pentru a câştiga, orice s-ar întâmpla, şi să nu ne asumăm riscuri fără sens”, a declarat Sylvain Ripoll, selecționerul francezilor.

Este de așteptat ca Mirel Rădoi să protejeze, diseară, mai mulți titulari care riscă să fie suspendați pentru semifinale. Dennis Man, Alexandru Pașcanu, Alexandru Cicâldău, Tudor Băluță, George Pușcaș și Florinel Coman.