Grupul PPE va cere accelerarea procedurii de alegere a procurorului-șef european și va susține foarte ferm candidatul român, Laura Codruța Kovesi. în ședința liderilor grupurilor parlamentare din Parlamentul European. Procedura a fost oprită încă de dinainte de alegerile europene din 26 mai, din cauza diferențelor de vederi dintre Consiliul European și Parlamentul de la Strassbourg.

„Astăzi, în ședința liderilor grupurilor parlamentare, se va desemna echipa de negociatori din partea Parlamentului European care va trebui să negocieze cu Consiliul Uniunii Europene și să ajungă la un acord privind desemnarea procurorului-șef european.

Poziția celui mai mare grup din Parlamentul European, Grupul PPE, grupul din care și noi, PNL, facem ca această echipă de negociatori să se apuce cât mai repede de treabă, să se întâlnească cât mai rapid cu reprezentanții Consiliului și să ajungă la un acord.

Mandatul acestei echipe de negocieri, așa cum a fost el stabilit înaintea alegerilor europarlamentare și cum a fost confirmat oficial de președintele Parlamentului European în luna iulie, va fi acela că doamna Kovesi este candidatul Parlamentului European și este singura persoana pe care Parlamentul European o acceptă pentru această poziție ca urmare a procedurii obiective de selecție ce s-a desfășurat până acum”, a scris Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan pe contul său de Facebook.