Evenimentul Zilei > Actualitate > Ziua cea mare la NASA: Primul echipaj exclusiv feminin efectuează o misiune în afara Staţiei Spaţiale. Unde puteţi viziona
Ziua cea mare la NASA: Primul echipaj exclusiv feminin efectuează o misiune în afara Staţiei Spaţiale. Unde puteţi viziona

Ziua cea mare la NASA: Primul echipaj exclusiv feminin efectuează o misiune în afara Staţiei Spaţiale. Unde puteţi viziona

Primul echipaj spaţial exclusiv feminin va pleca astăzi, 18 octombrie în misiune, potrivit lui Stephanie Schierholz, purtător de cuvânt al NASA. Este vorba despre astronauţii Christina Koch și Jessica Meir.

Astronauții Christina Koch și Jessica Meir vor fi trimiși mai devreme decât era programată misiunea  pe stația spațială ISS.

Misiunea în afara ISS va fi efectuată de astronautele Christina Koch şi Jessica Meir. Acestea trebuie să înlocuiască un sistem de control al bateriilor care s-a defectat la sfârşitul săptămânii trecute. 

Primele femei cu misiuni în spaţiu: „Sally Ride a fost prima femeie americană care a călătorit în spaţiu, la bordul navei spaţiale Challenger, 1983. Un an mai târziu, astronauta sovietică Svetlana Savitskaia devenea prima femeie care a participat la o ieşire în afara staţiei spaţiale (Salyut 7). Peste 500 de persoane au ajuns în spaţiu până în prezent, dar numai 11% au fost femei. Pe de altă parte, în luna aprilie, misiunea pe ISS a astronautei americane Christina Koch a fost extinsă la 11 luni, ceea ce înseamnă că aceasta va stabili un nou record pentru cea mai lungă perioadă petrecută în spaţiu de o femeie. Koch, în vârstă de 40 de ani, a sosit pe ISS pe 14 martie, pentru o misiune care urma să dureze şase luni. Misiunea ei a fost prelungită până în februarie 2020. Anterior, recordul în domeniu i-a aparţinut tot unei astronaute a NASA, Peggy Whitson, care a petrecut 288 de zile la bordul ISS, în anii 2016 – 2017”, potrivit NASA.

Lansarea în spaţiu a lui Koch și Meir va fi transmisp în direct pe NASA Television și pe site-ul agenției. NASA va difuza evenimentul – care este de așteptat să dureze aproximativ cinci ore și jumătate.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: