Evenimentul Zilei > Actualitate > REGINA modei din România a ajuns de NERECUNOSCUT. Secretele din TRECUTUL ei au ieșit la IVEALĂ. Cum arată Zina Dumitrescu la 82 de ani. FOTO în articol
REGINA modei din România a ajuns de NERECUNOSCUT. Secretele din TRECUTUL ei au ieșit la IVEALĂ. Cum arată Zina Dumitrescu la 82 de ani. FOTO în articol

REGINA modei din România a ajuns de NERECUNOSCUT. Secretele din TRECUTUL ei au ieșit la IVEALĂ. Cum arată Zina Dumitrescu la 82 de ani. FOTO în articol

Zina Dumitrescu este o adevarăta legendă în moda românească. Aceasta a reușit să își clădească un nume în domeniu înca din perioada comunistă. Cu toate că a ajuns la vârsta de 82 de ani, Mama Zina este încă foarte active. Ba mai mult, aceasat se pregătește să plece în vacanță la mare timp de două săptămâni.

Fosta creatoare de modă trăiește de mai bine de un an într-un azil de lux din Ghermănești din comuna Snagov. Deși s-a scris despre ea că ar suferi de Alzheimer, Mama Zina se simte mai bine ca niciodată și poate să povestească ore în șir despre tinerețea ei. Așa s-a întâmplat și într-un interviu acordat recent pentru Antena 1, scrie libertatea.ro.

 

Aceasta a depănat amintiri din vacanțele ei la Cannes, unde îi plăcea cel mai mult să meargă, dar și despre cele de la Miami, precizând că a reușit să se plimbe prin întreaga lume. Aceasta a menționat că a ratat doar două țări. „Nu am ajuns în China și în Japonia. Nu știu de ce. S-a întâmplat să nu am treabă acolo. Mi-aș fi dorit, dar așa a fost să fie”, a declarat Zina.

 

Mama Zina a povestit cum în fiecare an mergea la mare în luna septembrie pentru că nu este atât de cald și temperatura este mai suportabilă. „În fiecare an merg la mare. Când eram tânără stăteam câte o lună la Mamaia. Îmi place să stau la soare, să înot. Seara făceam petreceri cu prietenii”, a declarat celebra creatoare, precizând că în curând va pleca două săptămâni la mare la noi.

 

Cu toate că a cunoscut un real succes în lumea modei, viața sa a fost matrcată și de momente dramatice. Zina a avut și un frate mai mic care s-a înecat la vârsta de 12 ani. „Am avut un frate care a murit înecat la 12 ani și jumătate. În noaptea aia, tatăl meu a pornit să îl caute pe fratele meu și după ce l-a găsit mort, s-a întors acasă cu părul alb. Din cauza șocului, tatăl meu albise. A murit în ’65 si regret că nu l-a apucat pe Cătălin”.

 

A fost căsătorită de trei ori, prima oară s-a căsătorit cu regizorul Marin Negreanu, tatăl fiului ei, Cătălin, apoi au urmat mariaje cu Nicolae Rădulescu Botică, secretarul Sectorului 1, și conferențiarul Costin Dumitrescu, decedat în 2009. Dacă e să regert ceva în viață, regret că am stat toată viața ca bou-n jug, măritată tot timpul. Am trecut fără să vreau, fără să divorțez , la următorul soț, dintr-o căsnicie în alta. Nu am apucat să stau și eu singură, să respir cum stau femeile în ziua de astăzi. Cu Costin Dumitrescu, cu profesorul, am fost căsătorită 26 de ani, din ’83”, a mai spus  Zina.