Evenimentul Zilei > Social > Zilnic avem nevoie de 1.000 de litri de sânge donat
Zilnic avem nevoie de 1.000 de litri de sânge donat

Zilnic avem nevoie de 1.000 de litri de sânge donat

Anual, doar 2% din populația României donează sânge, un procent infim raportat la necesităţile stringente ale unui pacient.

Aceasta este realitatea cu care România încă se confruntă din cauza lipsei de donatori, ignorând faptul că, în orice clipă, fiecare dintre noi am putea deveni pacienţi sau aparţinătorii unui pacient. În fiecare zi, la nivel naţional este nevoie de minim 1.000 litri de sânge, iar 450 ml de sânge donat ar putea salva trei vieți.

În acest context, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București, prin Societatea Studenților în Medicină din București, redeschide porţile campaniei, bianuale, „Donează sânge! Fii Erou!”, luni, 19 noiembrie, 2018.

Ultimele statistici privind procentul donatorilor de sânge la nivel național (1,7% din populația României, comparativ cu cca 70% – Austria sau cca 55% – Franța) reprezintă un semnal de alarmă cu privire la nevoia pregnantă și permanentă de sânge și de preparate sanguine Astfel, pentru a încuraja conceptul de donare de sânge, ediția de toamnă a acestui an a campaniei „Donează sânge! Fii erou!” va avea loc în perioada 19- 23 noiembrie 2018, în cadrul Palatului Facultăţii de Medicină din cadrul UMF „Carol Davila” și la Centrul de Transfuzie Sanguină București.

Unind forțele a peste 1000 de mediciniști bucureșteni şi cu sprijinul personalului medical de la Centrul de Transfuzie Sanguină București și Spitalul Universitar de Urgență SSM îşi propune să educe societatea în privinţa acestui act.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.