Evenimentul Zilei > Justitie > Cele șase zile de arest i-ar putea fi fatale lui Mazăre. Fostul primar al Constanței a fost trădat de autoritățile din Madagascar! A fost prins pe aeroportul din Antananarivo după ce a fost păcălit că a primit actele de ședere oficială pentru cinci ani
Cele șase zile de arest i-ar putea fi fatale lui Mazăre. Fostul primar al Constanței a fost trădat de autoritățile din Madagascar! A fost prins pe aeroportul din Antananarivo după ce a fost păcălit că a primit actele de ședere oficială pentru cinci ani

Cele șase zile de arest i-ar putea fi fatale lui Mazăre. Fostul primar al Constanței a fost trădat de autoritățile din Madagascar! A fost prins pe aeroportul din Antananarivo după ce a fost păcălit că a primit actele de ședere oficială pentru cinci ani

Arestarea lui Radu Mazăre în Madagascar s-a efectuat după un scenariu pus la punct pe grabă de mai multe instituții interne și internaționale.

De mai multe zile circula un zvon cum că instituții oficiale americane s-ar fi oferit să sprijine statul român în capturarea mai multor fugari care au condamnări definitive sau care trebuie să apară în fața judecătorilor în diferite dosare penale.

S-a vorbit despre mai multe metode, de la operațiuni clandestine de scoatere a  urmăriților general din teritoriile fără acord de extrădare și “depunerea” acestora în teritorii unde să fie “identificați” și arestați de Interpol și până la negocierea cu guvernele țărilor care oferă protecție fugarilor, să se lase convinse să-i predea pe “refugiați” în schimbul unor avantaje internaționale.

Arestarea lui Radu Mazăre s-a realizat, se pare, după al doilea scenariu și s-a bazat  și pe concursul autorităților din Madagascar. Fostul primar al Constanței se afla în Mantasaly Resort, complexul turistic pe care îl deține în nordul insulei Madagascar. Cu o seară în urmă a primit o veste extraordinară, pe care o aștepta de multă vreme.

Guvernul îi aprobase rezidența pe insulă pentru cinci ani. Cu alte cuvinte, cinci ani de liniște sub protecția autorităților malgașe. În această dimineață Radu Mazăre împreună cu logodnica lui, Roxana Mihalache, au luat avionul spre capitala insulei. Înainte de plecare a vorbit cu Răducu, fiul său dar și cu mama sa.

Era bucuros că în sfârșit îi ieșiseră documentele pe care le aștepta de atâta timp. De aceea Răducu Mazăre, în declarațiile date jurnaliștilor, le-a spus  acestora că-i o prostie știrea reținerii tatălui său.  Însă Radu Mazăre fusese deja reținut pe aeroportul din Antananarivo, capitala Madagascarului și dus în arest pentru șase zile.

Un arest care ar putea echivala cu o condamnare la moarte, dacă ne gândim că Madagascarul este un focar continuu de ciumă bubonică iar pușcăriile au fost considerate epicentrul epidemiilor repetate.

Roxana a rămas alături de iubitul său, probabil într-un hotel din oraș și este foarte posibil ca aceasta să-l însoțească în România în cazul extrădării. De afacerea fostului primar ar urma să se ocupe pe mai departe mama Roxanei, care locuiește în complexul turistic de mai multă vreme și are atribuții administrative.

Între timp au început procedurile de extrădare în regim de urgență, conform comunicatelor oficiale oferite de IGPR și Ministerul Justiției din România.

Care este motivul grabei arestării lui Radu Mazăre urmează să aflăm. Că acesta nu ar fi putut fi arestat în complexul său turistic, asta este știut. Paza de la Mantasaly Resort este una militarizată, o adevărată fortăreață apărată cu mitraliere și muniție de război.

Dar de ce a fost nevoie de o “capcană" fix acum, când se știa că Mazăre circula liber atât pe insulă cât și în afara ei când avea treabă sau chef, putând fi reținut de nenumărate ori până acum, asta rămâne să aflăm în zilele ce urmează.