Migranții și contrabandiștii au reușit să traverseze zidul de frontieră „practic impenetrabil” al președintelui Trump folosind “ferăstrăul cu acumulator” care costă până la 100 de dolari în orice magazin de feronerie.

Oficialii administrației Trump au recunoscut că sunt conștienți de „unele cazuri” în care contrabandiștii au reușit să taie secțiuni din zidul de 10 miliarde de dolari.

Fierăstraiele disponibile pe scară largă pot tăia în câteva minute terminalele de oțel ale peretelui

Barele de 10 metri înălțime pot fi apoi împinse înainte ușor, permițând oamenilor să treacă. Potrivit Washington Post, cele mai multe treceri de frontieră raportate prin zid au avut loc în zona aglomerată din apropiere de San Diego. Autoritățile de frontieră au insistat că noile secțiuni întărite ale zidului sunt chiar mai greu de tăiat decât până acum.

Şi totuşi, se pare că paznicii zidului nu ţin pasul cu ideile năstruşnice continue ale bandelor de contrabandă, care conduc o industrie de mai multe miliarde de dolari traficând imigranți fără documente în Statele Unite.

“Nu vor pleca doar din San Diego pentru că zidul nu este nicăieri mai bun”, a declarat, Ronald Vitiello, fostul șef al Patrulei de frontieră din SUA și al Imigrației. „Este viața grea la graniță”, a concluzionat acesta.

Trump nu pare îngrijorat: Pui bucata la loc

În timp ce  părăsea Casa Albă spre Baza Forțelor Aeriene Andrews, ieri, Trump a fost întrebat dacă este preocupat de tăierea noului zid de către contrabandiști. “Nu am auzit asta”, a spus Trump. „Avem un zid foarte puternic. Dar poți tăia orice (…). Știu că tăierea este un lucru uşor, dar şi mai ușor de remediat. Unul dintre motivele pentru care am făcut zidul așa cum l-am făcut, este pentrucă e foarte ușor de remediat. Pui bucata înapoi”.