Un judecător de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea de arestare preventivă formulată de procurori şi a decis că este suficientă măsura arestului la domiciliu.

„Deşi în propunerea de arestare se face vorbire de cazul prevăzut de art. 223 alin. 2 C.p.p., respectiv pedeapsa închisorii prevăzută de lege pentru infracţiunea de înşelăciune este mai mare de 5 ani şi există probe că privarea de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică, din analiza actelor şi lucrărilor dosarului, se constată existenţa doar a uneia din condiţiile prevăzute de textul legal menţionat şi anume doar a aceleia privitoare la cuantumul pedepsei prevăzut de lege”, a apreciat magistratul în motivarea deciziei.

„Analizând probatoriul administrat până în prezent în cursul urmăririi penale, judecătorul apreciază că există indicii temeinice care conturează suspiciunea rezonabilă că cel puţin din punct de vedere subiectiv, având calitatea de director general al S.C. HEXI PHARMA CO. S.R.L. Bucureşti cu atribuţii îndeosebi pe partea de vânzări, inculpata a cunoscut faptul că a încheiat în numele societăţii, cu diverse unităţi spitaliceşti, contracte având ca obiect antiseptice de uz uman şi obiecte, care nu respectau specificaţiile din etichete”, se mai arată în documentul citat.

În 28 mai, procurorii au cerut Judecătoriei Sectorului 5 arestarea preventivă a administratorului Hexi Pharma, pentru săvârşirea a 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţiei improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, în dosarul dezinfectanţilor diluaţi vânduţi în spitale.