Zelenski, reacție după ce toată conducerea MAI a murit lângă Kiev. Poliția Națională şi SBU, ordin de mobilizare în aflarea adevărului

Zelenski, reacție după ce toată conducerea MAI a murit lângă Kiev. Poliția Națională şi SBU, ordin de mobilizare în aflarea adevărului Sursa foto: Administratia Prezidentiala

Miercuri, 18 ianuarie, un elicopter s-a prăbușit în perimetrul unei grădinițe din orașul Brovarî (regiunea Kiev). La fața locului a izbucnit un incendiu. Zelenski a reacționat după accidentul aviatic în care a murit toată conducerea Ministerului Afacerilor Interne din Ucraina. 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a însărcinat SBU și Poliția Națională să afle toate circumstanțele tragediei care a avut loc miercuri, 18 ianuarie în regiunea Kiev.

Zelenski a confirmat faptul că printre victimele accidentului se numără ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Denis Monastirski, prim-adjunctul său, Evgheni Yenin, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Iuri Lubkovich, asistentul acestora și echipajul elicopterului.

„Astăzi, o tragedie teribilă a avut loc în Brovarî, regiunea Kiev. Un elicopter al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență s-a prăbușit, iar la locul prăbușirii a izbucnit un incendiu. Până în acest minut, 15 persoane au murit. Numărul exact al victimelor tragediei este în curs de stabilire”, a scris Zelenski.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bilanţul răniților şi morților după prăbuşirea elicopterului

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mai anunțat că a dat ordin ca toate serviciile să lucreze pentru a afla ce stă în spatele acestei tragedii

„25 de persoane au fost rănite, inclusiv 10 copii. Până în acest moment, trei copii au murit. Durere de nedescris. Un elicopter a căzut pe teritoriul uneia dintre grădinițe. Am instruit Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) în cooperare cu Poliția Națională a Ucrainei și alte organisme autorizate, să afle toate circumstanțele a ceea ce s-a întâmplat”, a mai spus președintele Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean a transmis, totodată, condoleanțe familiilor îndurerate: „Condoleanțe tuturor familiilor și prietenilor victimelor! Denis, Yevhen, Yuri, echipa Ministerului Afacerilor Interne... adevărați patrioți ai Ucrainei. Fie ca ei să se odihnească în pace! Fie ca toți cei cărora le-a fost luată viața în această dimineață neagră să se odihnească în pace!”, mai scrie Zelenski.

Copiii se aflau în grădiniță

Guvernatorul regiunii Kiev, Oleksei Kuleba, a declarat că, „la momentul tragediei, copiii și personalul instituției se aflau în grădiniță. Toată lumea a fost acum evacuată”.

Deocamdată, nu se știe dacă a fost un atac din partea rușilor sau un incident. Cert este că evenimentul vine la doar câteva zile după ce o rachetă a lovit un bloc de apartamente plin de familii. Peste 40 de oameni au murit.

„Aflăm informații despre victime și despre circumstanțe. Serviciul de stat pentru situații de urgență și toate serviciile sunt deja la fața locului”, a transmis adjunctul șefului biroului președintelui, Kirilo Timoșenko. Mai multe detalii puteţi citi pe evz.ro.