Un elicopter s-a prăbușit lângă o grădiniță din oraşul Brovari, regiunea Kiev. Ministrul de Interne şi un secretar de stat au murit. Foto

Un elicopter s-a prăbușit lângă o grădiniță din oraşul Brovari, regiunea Kiev. Ministrul de Interne şi un secretar de stat au murit. Foto Sursa: Telegram

Miercuri, 18 ianuarie, în Brovary, regiunea Kiev, o aeronavă s-a prăbușit în apropierea unei grădinițe în care erau copii. Poliția Națională a raportat că este vorba despre un elicopter. Circumstanțele incidentului sunt investigate.

UPDATE:  Ministrul ucrainean de Interne a murit, în urma prăbuşirii unui elicopter în oraşul Brovari. Şeful Poliției Naționale a Ucrainei, Ihor Klimenko, a anunţat că ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, prim-adjunctul acestuia şi un secretar de stat au murit în urma prăbușirii unui elicopter în Brovari, regiunea Kiev. Potrivit lui Klimenko, bilanţul preliminar indică 16 morți, inclusiv doi copii, scrie Rador.

Dintre aceștia, nouă se aflau la bordul elicopterului. „22 de victime se află în spital, dintre care 10 copii. Toate serviciile de intervenţie lucrează la fața locului. Locul incidentului este în curs de examinare”,  a adăugat Klimenko, potrivit Rador.

Ştirea iniţială: După cum a raportat miercuri adjunctul șefului biroului președintelui ucrainean, Kirilo Timoșenko, o aeronavă s-a prăbușit pe o instalație de infrastructură socială. Există deja informații despre victime. Cinci persoane au fost rănite în urma prăbușirii elicopterului din Brovary. Acest lucru a fost raportat de poliție.

Ne puteți urmări și pe Google News

Timoșenko a adăugat: „Nu am avut timp să ne redresăm după o tragedie, că există deja alta. Numărul victimelor din Brovary, Ucraina, este în creștere”.

Accident de elicopter în Brovary

Sursa foto: Telegram

Elicopterul s-a prăbușit în apropierea unei grădinițe și acolo a izbucnit un incendiu

Mai exact, în dimineața zilei de miercuri, 18 ianuarie, un elicopter s-a prăbușit în perimetrul unei grădinițe din orașul Brovary, regiunea Kiev, iar la fața locului a izbucnit un incendiu, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliției din regiunea Kiev.

Un elicopter s-a prăbușit lângă o grădiniță din Brovary, lângă Kiev: a izbucnit un incendiu, există victime

Sursa foto: Telegram

„Aflăm informații despre victime și despre circumstanțe. Serviciul de stat pentru situații de urgență și toate serviciile sunt deja la fața locului”, a anunţat adjunctul șefului biroului președintelui, Kirilo Timoșenko.

După cum a spus  Kuleba, șeful regiunii Kiev, în timpul tragediei de la Brovary, copiii și angajații instituției se aflau la grădiniță. În acest moment, toată lumea a fost evacuată. La locul accidentului elicopterului lucrează ambulanțe, poliție și pompieri.

Cinci persoane au fost rănite în Brovary şi e tei morți

Potrivit datelor preliminare, aproximativ cinci persoane au fost rănite în Brovary și sunt și morți, a declarat un reprezentant al poliției din regiunea Kiev.

Departamentul de poliție Brovary a raportat că se știa anterior despre trei morți și cinci răniți în urma prăbușirii elicopterului, informează glavred.net/ukraine.

Un elicopter s-a prăbușit lângă o grădiniță din Brovary, lângă Kiev: a izbucnit un incendiu, există victime

Sursa foto: Telegram

Un atac cu rachetă asupra Niproului a fost pe 14 ianuarie 2023

Sâmbătă, 14 ianuarie, în timpul unei alerte de amploare, armata rusă a lovit cu o rachetă un bloc de apartamente din Dnipro . În urma atacului, peste 1.000 de locuitori au rămas fără adăpost . 44 de persoane au murit, dar numărul victimelor ar putea fi mai mare.

După cum a remarcat primarul din Dnipro, Boris Filatov, șansele de a găsi pe cineva sub dărâmături sunt aproape de zero. Motivul pentru aceasta este frigul noaptea, precum și arderea combustibilului.

„În prezent, 25 de persoane sunt considerate dispărute și, să fiu sinceră, cernem complet gunoiul, astfel încât să nu dispară nici măcar un fragment din corp, dar mi s-a spus că există posibilitatea ca unii oameni să se „dispară” pur și simplu.