Evenimentul Zilei > International > Zelenski râde de Putin. „Arma nucleară” care a destabilizat Rusia
Zelenski râde de Putin. „Arma nucleară” care a destabilizat Rusia

Zelenski râde de Putin. „Arma nucleară” care a destabilizat Rusia

Președintele urainean Volodimir Zeleski a transmis un mesaj în care a ironizat anularea bruscă de către postul național rus a serialului în care a jucat în rolul principal înainte de a deveni președinte. El a spus că serialul a avut impactul unei „arme nucleare”.

Postul TNT a difuzat miercuri trei episoade din serialul umoristic în care juca Zelenski, „Servitorul poporului”, care este şi numele partidului său în Ucraina.

Deja disponibil în Rusia pe platforme online, aceasta a fost prima difuzare la un post de televiziune naţional rus a serialului în care Zelenski interpretează rolul unui profesor devenit subit şef de stat. Însă TNT a tăiat la montaj o glumă la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin.

Joi, postul de televiziune deţinut de gigantul public rus Gazprom a anunţat că nu va mai difuza serialul.

„Îmi pare cu adevărat rău” pentru anularea difuzării, a declarat Zelenski în timpul unui talk-show la televiziunea ucraineană, joi seara. „Ştiţi, există cei care au arme nucleare şi cei care au ‘Servitorul Poporului”, a adăugat el, adăugând că după difuzarea primelor episoade, oamenii „se vor uita în mod sigur (la celelalte) pe YouTube”.

În serialul realizat în perioada 2015-2019, Zelenski interpretează rolul unui profesor de istorie devenit brusc preşedinte, după ce a denunţat corupţia endemică din Ucraina. În timpul campaniei sale electorale, reale de data aceasta, Zelenski a cultivat imaginea unui om din popor care doreşte să „distrugă sistemul”, strategie care şi-a arătat roadele, pentru că el l-a zdrobit în alegerile prezidenţiale din aprilie pe contracandidatul său, fostul preşedinte Petro Poroşenko, potrivit Agerpres.

Difuzarea primelor episoade ale serialului „Servitorul Poporului” a intervenit într-un context de uşoară detensionare a relaţiilor dintre Moscova şi Kiev, în conflict din 2014. Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin s-au întâlnit pentru prima dată luni, la Paris, pentru a evoca reglementarea conflictului din estul Ucrainei. O nouă întrevedere ar urma să aibă loc în următoarele patru luni, în acelaşi format.