Evenimentul Zilei > Justitie > Zegrean, veste teribilă pentru Dragnea și Iordache: „CCR va respinge sesizarea referitoare la completurile de 3 judecători!”
Zegrean, veste teribilă pentru Dragnea și Iordache: „CCR va respinge sesizarea referitoare la completurile de 3 judecători!”

Zegrean, veste teribilă pentru Dragnea și Iordache: „CCR va respinge sesizarea referitoare la completurile de 3 judecători!”

Fostul judecător al Curții Constituționale a României (CCR), Augustin Zegrean, a declarat că dacă ar mai fi parte a CCR, acesta ar respinge sesizarea făcută de Florin Iordache privitoare la completurile de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Zegrean consideră că Iordache nu avea calitatea necesară pentru a sesiza Curtea.

Augustin Zegrean consideră că problema completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) nu se poate constitui într-un conflict juridic de natură constituțională.

„Am spus de la început că nu e un conflict juridic de natură constituțională, sesizarea e informă, a fost făcută de un om care nu are calitatea să o facă. Aceste sesizări pot fi făcute de președintele Camerei Deputaților, al Senatului sau președintele Românei. Domnul Iordache nu avea calitatea să o facă, eu cred că mâine se respinge fără cercetare această sesizare, că așa puteam să o fac și eu. Nu vreau să accept că se va admite, că nu e niciun fel de motiv de admitere aici.”, a declarat Augustin Zegrean, conform Realitatea TV.

Din punctul de vedere al lui Augustin Zegrean, sesizarea este „aberantă” și pe fond întrucât nu există „școli anticorupție” pentru judecători. Prin urmare, nu li se poate cere judecătorilor o specializare în acest domeniu.

Zegrean consideră că o decizie a CCR pentru desființarea sentințelor date în ultimii 15 ani pe dosarele de corupție ar fi un cadou făcut de demnitarilor care au comis fapte de corupție:

„Nu sunt judecători care să fi făcut o școală specială, care să fi făcut o școală de corupție. După cum se vorbește și după ce se dorește, o decizie favorabilă ar face ca toate deciziile care au fost anunțate de completele de câțiva ani încoace să fie anulate, e vorba de decizii care privesc înalții demnitari, la completele de la Înalta Curte nu ajung oameni de rând, ar fi un cadou făcut de CCR unor politicieni actuali, politiceni care au comis fapte de corupție, care au fost judecați și-au ispășit pedeapsa, nu cred că CCR va face asta de data asta.”, a declarat Augustin Zegrean, miercuri seara la Realitatea TV.

Judecătorii CCR au amânat decizia privind această cauză. Judecătorii CCR au spus că au nevoie de mai mult timp pentru a analiza cererea lui Florin Iordache. Liviu Dragnea a acuzat Înalta Curte că a încălcat legea atunci când a constituit completurile de 3, pentru că nu erau specializate pe infracțiuni de corupție.

De cealaltă parte, Cristina Tarcea, șefa ÎCCJ, îl contrazice, iar scandalul dintre cei doi a escaladat și s-a ajuns la discuții despre soția lui Iordache, fost judecător la Înalta Curte.