Evenimentul Zilei > Actualitate > Zeci de execuții înspăimântătoare în Afganistan. Talibanii percheziționează casa cu casă în căutarea oficialilor guvernamentali
Zeci de execuții înspăimântătoare în Afganistan. Talibanii percheziționează casa cu casă în căutarea oficialilor guvernamentali

Zeci de execuții înspăimântătoare în Afganistan. Talibanii percheziționează casa cu casă în căutarea oficialilor guvernamentali

Vești cutremurătoare în Afganistan, unde par să se repete scenele înspăimântătoare de după retragerea armatei sovietice.

Aflați într-o ofensivă continuă pe fondul retragerii trupelor americane, talibanii au instaurat teroarea în toată țara.

Pedeapsa cu moartea pentru cei care au colaborat cu americanii sau cu guvernul

Mai multe surse afirmă că talibanii controlează casă cu casă în căutarea oficialilor guvernamentali. În aceste raiduri, zeci de civili din Kandahar au fost executați.
Printre victime se află și Nazar Mohammad, un comediant celebru în Afganistan. Cadavrul lui Mohammad, care fusese polițist local în Kandahar, apare pe imaginile
postate pe internet. Familia lui Mohammad susține că talibanii se fac vinovați de această crimă revoltătoare. Grupul jihadist a negat, însă, orice implicare.

Talibanii comit atrocități în masă

Surse independente susțin că aproximativ 100 de persoane au fost ucise în această provincie în ultimele două săptămâni. Alte 300 de persoane sunt date dispărute.
În timp ce talibanii continuă să facă raiduri sângeroase asupra celui de-al doilea oraș ca mărime din Afganistan, mii de familii au fugit spre Kabul sau încercă să găsească protecție în lagărele improvizate de refugiați.
„Unii au reușit să fugă, dar mulți sunt încă prinși în lupte. Am locuit în centrul orașului, dar am fugit spre Kabul. Nu-mi pot contacta prietenii și rudele. Nu știu dacă sunt vii sau morți,” a declarat reporterilor occidentali Zainab, o mamă cu trei copii din Kandahar.

Estimările oficiale sugerează că peste 150.000 de civili au fost fost nevoiți să-șio părăsească locuințele în regiunea sudică Kandahar.

SUA răspunde cu lovituri aeriene

Ca răspuns la acțiunile talibanilor, SUA au lansat mai multe atacuri aeriene, dar oficialii americani au insistat că nu există „nicio schimbare de politică”. Cu alte cuvinte, Statele Unite ale Americii nu vor renunța la retragerea trupelor din această țarăș
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a spus chiar că forțele afgane trebuie să se regrupeze și să apere punctele de control critice pentru a-i bloca pe talibani, scrie Daily Express.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: