Evenimentul Zilei > Justitie > Zeci de cadre medicale infectate la un spital din Filiași. Procurorii au deschis dosar penal
Zeci de cadre medicale infectate la un spital din Filiași. Procurorii au deschis dosar penal

Zeci de cadre medicale infectate la un spital din Filiași. Procurorii au deschis dosar penal

Ziua de marți a purtat ghinion cadrelor medicale de la Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie „Sfântul Dumitru" Filiaşi.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Filiaşi a anunţat că, marți, 18 august, a înregistrat un dosar penal având ca obiect infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Dosarul a fost întocmit după ce propurorii au constatat că 86 de persoane de la acest spital au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi, pe rolul Parchetului a fost înregistrat, marţi, un dosar penal având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 din Codul Penal.

Astfel, arată sursa citată, marţi, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei oraşului Filiaşi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la nivelul Centrului de Servicii de Recuperare Neuromotorie „Sfântul Dumitru” Filiaşi a avut loc o răspândire a virusului SARS-Cov-2, în prezent fiind confirmaţi 23 de salariaţi şi 63 de beneficiari ca purtători ai acestui virus.

Totodată, menţionează Parchetul, tot marţi s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Potrivit  art. 352 din Codul Penal pedeapsa pentru o astfel de infracțiune este de 15 ani de închisoare.

Zădărnicirea combaterii bolilor –  Articolul 352 are următorul cuprins:

Art. 352. (1) Nerespectarea măsurilor de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă fapta a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

(3) Transmiterea, prin orice mijloace, a unei boli infectocontagioase de către o persoană care știe că suferă de această boală se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani și
interzicerea exercitării unor drepturi.

(4) Dacă fapta prevăzută în alin. (2) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.

(5) Dacă prin faptele prevăzute în alin. (1) și alin. (2) s-a produs vătămarea corporală a uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

(6) Dacă prin faptele prevăzute în alin. (1) și alin. (2) s-a produs moartea uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

(7) Dacă prin fapta prevăzută în alin. (3) s-a produs vătămarea corporală a uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi, iar dacă s-a produs moartea uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

(8) Dacă prin fapta prevăzută în alin. (4) s-a produs vătămarea corporală a uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi, iar dacă s-a produs moartea uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi, potrivit agerpres.ro

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: