Potrivit monitoruldevrancea.ro, aceștia au asistat, la începutul acestei săptămâni, la o întâlnire cu un medic din spital, care a fost, ulterior, destat pozitiv cu coronavirus. Deși medicii au cerut să fie testați, aceștia au fost refuzați de către Direcția de Sănătate Publică Vrancea. Totodată, în acest spital nu există echipamente de protecție specifice pandemiei de coronavirus. Viceprimarul Claudiu Cristea s-a autoizolat voluntar la domiciliu împreună cu familia.

Conform legislației în vigoare, Primăria municipiului Adjud are datoria de a informa corect și imediat cetățenii cu privire la tot ceea ce poate amenința viața și integritatea corporală a acestora. Odată cu apariția primului caz de COVID-19 în România, afecțiune ce a schimbat total stilul de viață al tuturor, considerăm că ne-am făcut cu prisosință datoria atât din punct de vedere al informării publicului cât și din punctul de vedere al luării unor măsuri concrete de evitare a contaminării adjudenilor cu virusul SARS -CoV-2.

Respectându-ne în continuare obligațiile pe care le avem față de adjudeni, susținem demersurile referitoare la o informare corectă și imediată a cetățenilor și vă prezentăm, punctual, situația de risc creată la nivelul municipiului Adjud.

Luni, 22 martie 2020, în calitate de membru al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, Claudiu Cristea, viceprimarul municipiului Adjud, a participat la o ședință la care a fost prezent unul dintre cadrele medicale depistate la câteva zile după, pozitivă pentru COVID-19.
Până în momentul aflării rezultatului, toți participanții la ședință au continuat programul de lucru normal, stabilind contacte atât cu colegii din instituții cât și cu membrii familiilor„, se arată într-un comunicat al Primăriei Adjud.