Vedeta Antenei 1 atrage atenţia folosind o statistică îngrijorătoare despre numărul mare de minore care nasc în fiecare an.

În acest context, Mirela Vaida este convinsă că educația sexuală în școli este mai mult decât necesară și a explicat de ce crede acest lucru.

„Statule, învață să-ți iubeșți copiii!! Și, mai ales, copiii care se nasc din alți copii pentru că, vezi tu, de vreo 20.000 de ori pe an, în fiecare an, devii bunic înainte de vreme!!!

Da, aproape 20.000 de minore devin, anual, mămici în România! Unele dintre ele nu sunt la prima sarcina! Și știi de ce?

Pentru că tu nu vorbești cu ele, pentru că nu le informezi, pentru că nu le educi, pentru că mereu ești ocupat cu altele! Și uite așa, ești pe primul loc în UE la numărul de mame minore!

Eu, de mulți ani, prezint emisiuni zilnice, în direct! Am prezentat, de cele mai multe ori, de pe 2 canapele, viață oamenilor simpli!

Mulți dintre ei, needucați, săraci, naivi, neinformați! Multe dintre ele, mame înainte de vreme. Știi care e paradoxul?

Dacă încerc să trasmit la TV mesaje sau semnale de alarmă pe această tema, tu, Statule, mă amendezi! Și știi de ce? Culmea!

Pe motiv că nu protejez minorii. Dar tu cum îi protejezi? Tu cum vorbeșți fetelor de 11-12 ani, multe dintre ele deja domnișoare, despre riscurile unui contact intim neprotejat, ale unei vieți sexuale precoce, despre responsabilitatea unui copil în viață unei adolescente de 15 ani?

Știu, toate astea se întâmplă din cauza lipsei de educație, a sărăciei, a lipsei unor părinți care nu știu să vorbească cu copiii lor la timp sau care nu sunt acasă de ani buni, pentru că trebuie să muncească în Spania, Italia, Germania, UK, să-și poată asigura traiul!

Și, pentru toate astea, nu ești și tu responsabil? Nu te mai preface că nu vezi realitatea! Fii partenerul nostru, nu dușman!

Adaptează-te și ține pasul cu vremurile! Eu cred că se poate vorbi deschis în școli, începând cu vârsta de 11-12 ani, despre toate aceste riscuri și realități!

Fără să traumatizam copiii, fără să îi învățăm noi cum se face! Crede-mă, copiii de azi sunt destupaţi la minte, au acces la internet și mulți dintre ei știu mai multe decât noi!

Dar hai să ni-i facem prieteni! Hai să vorbim cu ei deschis, hai să nu ne mai purtăm că un părinte care, aflând că fata lui e gravidă, o bate și-o alungă de acasă, de frică să nu-l știe tot satul!!

Că uite, de asta ești fruntaș în Europa la numărul de mame-copii care, între timp, au abandonat și școală, au fost excluse social, cresc copiii singure, sau, de cele mai multe ori, îi instituţionalizează ori îi abandonează!

Ce se alege de ei? Dacă îți dorești o generație sănătoasă, ocupă-te! Dacă vrei creșterea natalității, fă-o responsabil!

La nivel de școală, prin personal avizat, și de primărie locală, prin asistenți sociali sau medici, putem schimba lucrurile!

Dincolo de faptul că e Moral sau Imoral, că e Bine sau Rău, realitatea ne-o ia înainte!! Mult! Să nu ne mai prefacem că n-o vedem!

Să nu ne facem că nu ne pasă de ceea ce se întâmplă în jurul nostru! E mai ușor să prevenim decât să îndreptăm!

Îți scrie o mama a 3 copii care susține educația sexuală în școli pentru că asta ne cere lumea în care trăim! Statule, am încredere în ține!

Nu mă dezamăgi din nou! Nu te juca cu destine și nu condamnă adolescentele și copiii născuți de ele la o viață compromisă, doar pentru că nu-ți faci tu timp, măcar o ora pe săptămâna sau pe luna, să stai de vorba, deschis și asumat!

Ar fi mare păcat… Și tu știi asta!!”, a fost mesajul transmis de Mirela Vaida.

Vulpiţa şi Viorel au făcut-o în direct, fără ruşine! Record de audienţă la Acces direct