Zbor de coșmar cu o aeronavă Boeing. „Oamenii au zburat”. Sunt cel puţin 50 de răniţi 

Zbor de coșmar cu o aeronavă Boeing. „Oamenii au zburat”. Sunt cel puţin 50 de răniţi  Avion Sursa Foto: Arhiva EVZ

Zbor de coșmar cu o aeronavă Boeing. Pasagerii au „zburat prin cabină” în timpul incidentului care a lăsat o persoană rănită grav și alte 50 de persoane având nevoie de îngrijiri medicale.

Zbor de coșmar cu o aeronavă Boeing. Au fost cel puţin 50 de răniţi după ce au apărut probleme în timpul zborului. Problema tehnică a provocat o mişcare puternică în timpul unui zbor de la Sydney la Auckland efectuat de compania LATAM Airlines.

Zbor de coșmar cu o aeronavă Boeing 787-9

Cursa LATAM Airlines LA800, un Boeing 787-9 Dreamliner, a aterizat pe aeroportul din Auckland conform programului, potrivit FlightAware. În mod normal, zborul face escală în Auckland în drumul său spre Santiago de Chile.

Un pasager de la bordul companiei aeriene chiliene a spus că a existat o „cădere în gol” care a afectat mai multe persoane.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Oamenii au zburat prin cabină. Câțiva pasageri nu purtau centura de siguranță în acel moment. Oamenii erau chiar speriați”.

Un alt pasager, Valentina, a declarat pentru RNZ că avionul „tocmai s-a oprit la aproximativ 50 de minute. Oamenii zburau în jur și totul era super înfricoșător. Sângele era pe tavan, oamenii au zburat și s-au lovit de tavanul avionului”.

Cel puţin 50 de răniţi după ce a apărut o "problemă tehnică" la un zbor LATAM spre Auckland efectuat cu o aeronavă BoeingZbor de coșmar cu o aeronavă Boeing 787-9. Sursa foto: New Zealand Herald

Ce spune compania aeriană cu privire la acest incident

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene sud-americane a declarat pentru Herald că a existat o problemă tehnică în timpul zborului care a afectat o parte din echipaj şi pasageri, fără a oferi mai multe detalii.

Ambulanţa Hato Hone St John a tratat aproximativ 50 de persoane la aeroport, a declarat un purtător de cuvânt pentru Reuters. Un pacient se află în stare gravă, iar restul au suferit răni uşoare până la moderate, au adăugat aceştia.

NZ Herald a citat un pasager care a declarat că s-a întâmplat o „mică cădere rapidă” în timpul zborului. Boeing şi LATAM nu au răspuns imediat la întrebările Reuters cu privire la cauza şi natura incidentului, potrivit odt.co.nz.

Aeronavele Boeing au fost implicate în ultimul timp într-o serie de incidente. În cel mai grav dintre ele, un panou care ţinea o uşă s-a desprins în timpul zborului.