Evenimentul Zilei > Actualitate > Zăpadă peste Castelul Windsor, unde regina Elisabeta suferă după „golul uriaș” lăsat de moartea prințului Philip
Zăpadă peste Castelul Windsor, unde regina Elisabeta suferă după „golul uriaș” lăsat de moartea prințului Philip

Zăpadă peste Castelul Windsor, unde regina Elisabeta suferă după „golul uriaș” lăsat de moartea prințului Philip

O furtună de zăpadă de primăvară a lovit Castelul Windsor luni dimineaţă, unde regina Elisabeta  suferă după golului uriaș lăsat de moartea prințului Philip.

O ninsoare de primăvară a căzut luni peste Castelul Windsor, unde regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se află în doliu după moartea prinţului Philip.

Prinţul Philip, duce de Edinburgh, care i-a fost alături de-a lungul domniei-record de 69 de ani, a încetat din viaţă vineri, la castelul Windsor, la vârsta de 99 de ani.

La Palatul Buckingham, reședința londoneză a reginei, membrii familiei s-au confruntat în această dimineaţă cu zi extrem de rece şi cenușie unde chiar a nins.

Ninsoarea nu-i opreşte pe londonezi să vină la Palatul Regal

Deşi autoritățile britanice au implorat oamenii să stea departe de Platul Regal, în timp ce jelesc moartea prințului Philip, londonezii continuă să vină, nu doar pentru a-l onora pe duce, ci şi pentru a o susține pe regina Elisabeta a II-a, chiar dacă vremea este rea.

Oamenii vor să-și arate respectul atât pentru Philip, cât și pentru regină, care împlinește 95 de ani luna aceasta și va sărbători 70 de ani pe tron ​​anul viitor, a declarat Nick Bullen, cofondatorul și redactor-șef al True Royalty TV.

Prinţul Andrew a declarat că regina este stoică în faţa unei pierderi care, după spusele ei, a lăsat un gol imens în viaţa sa. Andrew s-a alăturat fraţilor săi, Charles, Anne şi Edward, mărturisind că valul de afecţiune primită le oferă putere şi că în aceste clipe grele s-au strâns în jurul mamei lor îndurerate.

Când vor avea loc funeraliile

Palatul Buckingham a anunţat oficial că funeraliile prinţului Philip vor avea loc sâmbătă, 17 aprilie, la Capela St. George, din Castelul Windsor, la ora locală 15:00.

Totodată, un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a precizat că Harry, ducele de Sussex aflat în Statele Unite, ”intenţionează să participe” la ceremonie, însă soţia sa Meghan, însărcinată pentru a doua oară, nu îl va însoţi, la sfatul medicului său. „Ducesa de Sussex a fost sfătuită de medicul său să nu călătorească”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Prinţul Harry a revenit în Marea Britanie duminică seara

Presa britanică a anunţat că prinţul Harry  a sosit aseră la Londra, a cesta a trebuit să se deplaseze acasă imediat după aterizarea pe aeroportul Heathrow, pentru a rămâne în carantină până la funeraliile ducelui de Edinburgh. Funeraliile vor fi transmise în direct de televiziuni. Doliul naţional va lua sfârşit la 17 aprilie. Meghan nu l-a însoţit pe Harry la sfatul medicului, aceasta fiind însărcinată cu al doilea copil, scrie firstpost.