Evenimentul Zilei > Monden > Prințul Philip, gest incredibil înainte de a muri. Şi-a proiectat propriul Land Rover pentru a i se transporta sicriul. FOTO
Prințul Philip, gest incredibil înainte de a muri. Şi-a proiectat propriul Land Rover pentru a i se transporta sicriul. FOTO

Prințul Philip, gest incredibil înainte de a muri. Şi-a proiectat propriul Land Rover pentru a i se transporta sicriul. FOTO

Sicriul prințului Philip va fi transportat de un Land Rover special adaptat pentru această ocazie, iar proiectul a fost gândit chiar de el.
Înmormântarea ducelui de Edinburgh va fi diferită faţă de alte înmormântări regale. Şi totul din cauza dorințelor sale de a nu i se oferi o ceremonie de stat, dar şi din cauza pandemiei coronavirusului.

S-a confirmat că serviciul va avea loc sâmbătă, 17 aprilie, la ora 15:00 , în Capela Sf. Gheorghe de la castelul Windsor

Palatul Buckingham a lansat detaliile exacte cu privire la înmormântarea prințului Philip. Sicriul ducelui va fi mutat de la Capela Privată din incinta Castelului Windsor, unde se află în prezent, la Capela Sf. Gheorghe.
Sicriul său va fi transportat de reprezentanții Batalionului 1, în timp ce va fi însoțit de decanul de Windsor și Lordul Chamberlain. Sicriul va fi decorat cu o coroană de flori, șapca și sabia sa.

Sicriul va fi purtat de un Land Rover special construit după proiectul ducelui

Imagine furnizată de Bav Media 07976 880732. Imaginea datată ianuarie 2020 prezintă Land Rover Defender 130 Gun Bus al prințului Phillip condus în jurul Sandringham din Norfolk de soțul prințesei Anne Timothy Laurence și Dame Kiri Te Kanawa. S-a raportat că acesta este vehiculul care îi va transporta sicriul sâmbăta viitoare (17 aprilie) la înmormântarea sa din Windsor.

Membrii seniori ai Familiei Regale îl vor urma pe jos.  Trupa Gărzilor Grenadierilor, unde Philip a fost colonel timp de 42 de ani, va conduce cortegiul la Capela Sf. Gheorghe. Apoi, slujba de înmormântare a prințului Philip va începe cu un moment de reculegere la nivel naţional. Decanul de la Windsor și Arhiepiscopul de Canterbury vor prelua sicirul adus de Royal Marines. După slujbă, prințul Philip va fi înmormântat în seiful regal din capela Sf. Gheorghe.
Prințul Philip și-a proiectat propriul cărucior Land Rover pentru a-și transporta sicriul

Ce s-a schimbat din cauza Covid?

La început, asistenții regali plănuiseră acţiuni militare prin Londra și la Windsor. Dar acum, nu va exista nimic public cu înmormântarea și slujba va avea loc numai în Castelul Windsor.  De asemenea, oamenii au fost îndemnați să nu se adune la nicio reședință regală.

Cine va merge la înmormântare?

O listă cu 800 de oaspeți a fost redusă la doar 30, în conformitate cu reglementările coronavirusului.  Nu se știe încă cine va fi prezent, dar regina, membrii regali superiori și secretarul privat al ducelui de 11 ani vor fi acolo. Boris Johnson a spus că va renunța la locul său la eveniment pentru ca un membru al familiei să-l ia.

Vor fi Harry și Meghan acolo?

Prințul Harry a confirmat că va fi la înmormântarea bunicului său, dar Meghan a fost sfătuită să nu călătorească în timp ce este  gravidă cu cel de al doilea copil al cuplului.

Doliu regal în Marea Britanie

Regina și familia regală au intrat în două săptămâni de doliu regal, începând din ziua morții lui Philip. Doliu regal va fi ţinut de membrii familiei și gospodăriile acestora, împreună cu trupele angajate în sarcini ceremoniale. În această perioadă, membrii regiei vor continua angajamente adecvate circumstanțelor. Banderolele de doliu vor fi purtate acolo unde este cazul. Iar Marea Britanie a intrat în opt zile de doliu, ceea ce înseamnă că steagurile vor fi arborate la jumătate de catarg, iar prezentatorii TV vor purta negru, iar Parlamentul nu va avea voie să adopte nicio nouă lege, scrie Metrro.