Evenimentul Zilei > Monden > Un angajat de la Palatul Buckingham a recunoscut tot! Ce a furat de la Regina Elisabeta a II-a
Un angajat de la Palatul Buckingham a recunoscut tot! Ce a furat de la Regina Elisabeta a II-a

Un angajat de la Palatul Buckingham a recunoscut tot! Ce a furat de la Regina Elisabeta a II-a

Un asistent care se ocupa cu serviciile de catering la Palatul Buckingham a furat medalii și fotografii de la reședința reginei Elisabeta a II-a. Bunurile cu valori între 10.000 și 100.000 de lire sterline au fost scoase la vânzare pe eBay.
Un asistent din serviciul de catering de la Palatul Buckingham a recunoscut că a furat medalii și fotografii din reședința reginei Elisabeta a II-a. Este vorba despre Adamo Canto, în vârstă de 37 de ani, care a pledat vinovat la Curtea Magistratului Westminster pentru trei acuzații de furt între 11 noiembrie 2019 și 7 august 2020.

Poliția a găsit o „cantitate semnificativă” de articole furate în locuința acestuia de la Royal Mews din Palatul Buckingham. Adamo Canto, din Scarborough, North Yorkshire, va fi condamnat la Southwark Crown Court.

În timpul pandemiei de coronavirus, Canto a primit atribuții suplimentare, fiind însărcinat și cu curățenia. Acest lucru i-a permis accesul la birouri și alte zone din Palatul Buckingham.

Unele dintre bunurile furate, cu o valoare între 10.000 și 100.000 de lire sterline au fost scoase la vânzare pe eBay, potrivit procurorului Simon Maughan. Un total de 37 de articole au fost oferite spre vânzare „mult sub” valoarea lor reală, a spus procurorul. Canto a câștigând din vânzarea obiectelor 7.741 de lire sterline.

Ce obiecte a mai furat tânărul Adamo Canto

A fost furat un album foto de la un banchet al Casei Regale cu prilejul vizitei președintelui american Donald Trump în Marea Britanie, în valoare de 1.500 de lire sterline. Canto a luat, de asemenea, fotografii oficiale semnate de ducele de Sussex și de ducele și ducesa de Cambridge.

Alte 77 de obiecte au fost furate din magazinul palatului, în timp ce altele au fost furate din locuri precum dulapuri pentru personal, magazinul Queen’s Gallery și depozitul Ducelui de York.

Canto a recunoscut că a sustras o medalie Companion of Bath aparținând Maestrului Gospodăriei, care a fost vândută online pentru 350 de lire sterline.

Într-o declarație, maestrul vice-amiralului Tony Johnstone-Burt a spus că a realizat mai întâi că lipsea medalia, deoarece trebuia să o poarte pentru Queen’s Trooping the Color și ulterior personalul i-a spus că articolele furate erau de vânzare online.

Canto a mai furat o medalie de comandant al Ordinului Regal Victorian din dulapul fostului ofițer al armatei britanice, maiorul general Richard Sykes, care i-a fost acordată de regină în 2010.

Judecătorul de district Alexander Jacobs l-a eliberat pe Canto pe cauțiune condiționată și a avertizat că acesta se confruntă cu o posibilă pedeapsă cu închisoarea, relatează BBC.