Evenimentul Zilei > Monden > Replica dată de regina Elisabeta a II-a după celebrul interviu acordat de Harry și Meghan naște controverse
Replica dată de regina Elisabeta a II-a după celebrul interviu acordat de Harry și Meghan naște controverse

Replica dată de regina Elisabeta a II-a după celebrul interviu acordat de Harry și Meghan naște controverse

Presa din Marea Britanie a comentat replica dată de regina Elisabeta după mediatizatul interviu acordat de Harry și Meghan.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii are mari bătăi de cap dupămediatizatul  interviu acordat de Harry și Meghan Markle. Astăzi, a fost făcută o reacție publică a reginei. Care vizează acuzațiile de rasism pe care le-a lansat soția prințului Harry.

Sunt întristată să aflu cât de dificili au fost aceşti ultimi ani pentru Harry şi Meghan. A precizat regina Elisabeta a II-a într-un comunicat. Ea a mai spus că  ia foarte în serios acuzaţiile de rasism lansate de Meghan. Care este o americancă metisă. Regina urmează să analizeze în privat situația și a mai afirmat că unele amintiri pot fi diferite.

Regina Elisabeta a II-a, poziție publică după interviu

„Alegerea unor cuvinte reţinute de către regină sugerează că familia regală nu este de acord cu tot ce au afirmat ducii de Sussex. Au scris jurnaliștii britanici de la The Telegraph.

„Deşi declaraţia, aşa cum se prevedea, subliniază dragostea familiei pentru Harry şi Meghan, rezultatul final este mai ferm decât şi-au imaginat mulţi dintre noi”. Au comentat şi jurnaliştii de la The Time comunicatul transmis de regina Marii Britanii. În presa din Albion s-a acreditat ideea că regina a reacționat chiar de luni. La câteva ore după ce a vizionat interviul ce a fost difuzat în premieră în Statele Unite ale Americii.

Prințul Charles a preferat să tacă și să nu facă niciun comentariu după interviu

„Acest mesaj a fost foarte rezonabil, calm, generos şi într-un spirit de conciliere”. Crede scriitorul Hugo Vickers, cel care a publicat mai multe biografii dedicate casei regale a Marii Britanii.

Dar a stat și a cântărit mai bine situația și vorbele pe care avea să le transmită în mod oficial. Pe de altă parte, prințul Charles a fost întrebat, în timpul unei apariții publice, ce crede despre interviul respectiv. El nu a vrut să facă nicio declarație pe această temă foarte sensibilă.