Evenimentul Zilei > Horoscop > Yeti, Bigfoot, Alma sau Yeren. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Yeti, Bigfoot, Alma sau Yeren. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Yeti, Bigfoot, Alma sau Yeren. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Conjunctura astrologică îţi este favorabilă, în special în ceea ce priveşte noile idei, noile proiecte, noile căi de urmat. Trebuie doar să îndrăzneşti, norocul ajută pe cei curajoşi!

15  februarie

 

Yeti, Bigfoot, Alma sau Yeren. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 15 februarie s-au născut Galileo Galilei, Charles Tiffany, Jane Seymour, Titu Maiorescu, Iosif Sava, Alexandru Bocăneţ, Petre Solomon, Spiru Haret, V.E. Galan.

 

O altă zi de muncă, fără nicio menţiune în calendarul arhaic, iar în calendarul creştin ortodox, trei sfinţi. Se evidenţiază Cuv. Eusebiu “îmbrăcat cu haină de piele, care rătăcea prin munţi hrănindu-se cu mazăre şi cu bob înmuiat, iar poame nu gusta niciodată!” A trăit mai mult de nouăzeci de ani, cu siguranţă, din cauza regimului de viaţă natural.

 

Astăzi, fiind ziua de naştere a marelui astronom, fizician, matematician, inginer şi filosof italian, Galileo Galilei, nu putem să nu ne amintim vorba lui: „E Pur Si Muove!”

 

Ca o certitudine că întotdeauna, dar întotdeauna, adevărul iese la suprafaţă, învinge orice greutăţi şi oprelişti, mai devreme sau mai târziu!

 

Ei bine, dragi lupi, padawani şi hobiţi, sunt multe taine între pământ şi cer, vorba lui Shakespeare. Un mister, care nu a fost rezolvat este acela a lui Yeti, Eren, Alma, Bigfoot sau cum altfel este numit. Pentru că este mereu văzut, niciodată prins, spre fericirea lui… şi a mea şi a altor iubitori de libertate!

 

S-a întâmplat vineri noapte, pe 22 ianuarie, pe la ora 3 locală, în localitatea montană Kudara, aflată în Pamir aproape de vârful de 6.974 de metri denumit Revoluţia, acum nu ştiu cum se cheamă în limba muntenilor de pe acolo, tadjici sau cine ştie ce turcmeni or fi pe acolo. Ei bine, în localitatea respectivă există un magazin oarecare, numit pompos supermarket.

 

În noaptea respectivă, pe un ger de crăpau pietrele, de -31 de grade Celsius, cineva, cumva, a smuls greaua uşă de fier din spatele magazinului, accesul de aprovizionare, a intrat în magzin şi a furat… mâncare pentru pisici! Poliţia a rămas cu gura căscată, dar s-a minunat şi mai mult, deoarece în zăpada proaspătă, noaptea fusese şi un viscol pe cinste, care se oprise la ora 3, erau doar urmele unor picioare desculţe de om. Cu o lungime, măsurată, de 51 de centimetri. Enorme. Unul singur smulsese uşa de fier de peste 100 de kilograme şi asigurată cu lanţ şi lacăte şi furase cam douăzeci de kilograme de mâncare pentru pisici. Un “box” întreg. Atât! Nu lipsea nimic altceva, nicio sticlă de vodcă! Doar mâncarea pentru pisici.

 

Afacerea a fost repede muşamalizată, nu a apărut nimic în presă, pentru că acolo au venit imediat, în câteva ore, mai multe maşini de teren şi chiar un helicopter. Nimeni dintre cei veniţi, care aveau aerul serviciilor speciale, nu se uita pe jos, toţi supravegheau cerul. De ce? Este o altă taină, o să v-o spun odată şi odată, că nu au intrat zilele în sac, prin State semnalările de Bigfoot au fost însoțite de OZN-uri. Eu am aflat de la un călător, un prieten, alt explorator şi căutător de comori, care, întâmplător, se afla în zonă. Ştia că mă interesează subiectul, aşa că…

 

Yeti este cunoscut de foarte mult timp. Este menţionat în “Erh-Ya”, o formă timpurie de dicţionar, datînd din timpul dinastiei chineze Chiu, adică circa 200 de ani înaintea lui Iisus Hristos. Apare în secolul VII într-o cronică tibetană. Este personajul negativ din mai multe legende ale muntenilor din Chomolugma,  Muntele Zeilor, Acoperişul Lumii. Urmele sale sunt zărite în anul 1887 pe zăpezile veşnice ale Sikkimului de către colonelul W.A. Waddell. Yeti, sau numai urmele sale uriaşe, sunt văzute de majoritatea alpiniştilor care explorau masivul Himalaia. Apoi apar şi rapoarte despre o fiinţă asemănătoare văzută în zone nelocuite din cele două Americi.

În anul 1951, Eric Shipton, explorînd drumul de sud către un şeptar, un vîrf de peste şapte mii de metri, reuşeşte sa fotografieze, în Himalaia, urmele lui Yeti pe zăpadă. În luna mai a anului 1953 neo-zeelandezul Sir Edmund Hillary şi şerpaşul Tenzing Norgay, cuceritorii Everestului, întîlnesc urmele lui Yeti în parte finală a ascensiunii lor.

 

Se pare că nu omul, ca specie, a ajuns primul pe cel mai înalt vîrf de pe Pămînt, ci Yeti, ruda sa îndepărtată, dar mai bine aclimatizată cu frigul teribil şi cu aerul rarefiat al înălţimilor.  Interesul publicului pentru Yeti creşte exponenţial; în anii 1957, 1958 şi 1960 pleacă în căutarea lui Yeti expediţii internaţionale occidentale foarte bine echipate. Cu tot entuziasmul exploratorilor şi în ciuda tehnologiei sofisticate folosite, rezultatul este nul.  Cu acelaşi rezultat iau sfîrşit şi cercetările organizate dincolo de Cortina de Fier, de către Academia de Ştiinţe din Moscova în anii 1963, 1964, 1965 şi 1967, în Pamir.  În 1976 şi 1977 guvernul chinez trimite o forţă expediţionară de peste o sută de persoane în rezervaţia naturală Shennongjia din provincia Hubei.

 

Acolo se raportaseră mai multe întîlniri cu Yeti. Astfel, doi ţărani au fost răpiţi de un Yeti, care i-a luat pe fiecare la subţioară şi i-a dus într-o fugă la un semen de-al lui rănit, probabil, de un urs. După ce l-au oblojit pe rănit cu fişii rupte din hainele lor, cei doi au fost lăsaţi să plece acasă, unde au ajuns după aproape patru ore de mers. Lui Yeti îi trebuise doar zece minute să străbată distanţa.

 

Alt chinez din aceiaşi provincie se jura pe ce avea mai scump că vorbise vreo două ore cu Yeti.  “Yeti gesticula tot timpul şi fluiera, imita păsările; totuşi, nu ştiu cum, dar înţelegeam ce voia să-mi spună. Yeti ştie nişte bancuri grozave şi are mult umor!” a declarat fermierul.  Expediţia chineză, cum altfel, nu a găsit decît urme, fecale şi păr roşu prins în scoarţa copacilor, care la analiza microscopica s-a dovedit similar cu părul uman. Analiza de ADN a dat o diferenţă de numai 1% faţă de ADN-ul uman.

 

Dr. Iuan Zenxin, un paleoantropologist, membru al prestigioasei  Academii de Ştiinţă chineze a declarat, la 19 aprilie 2013, ziarului “Los Angeles Times” : “Nu se pune problema dacă Yeti sau Bigfoot există, sau nu. Yeti există şi se poate dovedi cu multe probe materiale ştiinţifice. Problema este doar de clasificare – este Yeti celebra “missing link”, sau o specie paralelă hominidă pe cale de dispariţie. Oricum, în expediţiile la care am participat nu am reuşit să capturăm un specimen, nici măcar să-l vedem şi să-l fotografiem. Yeti sau Yeren, cum îl denumim în chineză, este foarte deştept şi îşi datoreşte supravieţuirea grijii cu care ocoleşte omul. Este o rudă îndepărtata a noastră, vărul nostru!”. În ultimii 30 de ani s-au înregistrat în provincia Hubei, 114 evenimente majore în care era amestecat indubitabil, Yeti, sau Yeren, în chineză!

 

Se pare că Yeti, Yeren, sau Bigfoot are o slăbiciune teribilă pentru mâncarea de pisici la conservă sau la plic, dar mai ales pentru cronţănele – după cum se pot interpreta repetatele furturi nocturne din magazine din Pamir, Tibet, Bhutan şi Sikkim… dar şi din supermarketurile Walmart limitrofe cu pădurile Virginiei. Interesante gusturi pentru o creatură uriaşă!

 

În ultimii ani, cercetătorii care caută să surprindă cît mai multe amănunte ale vieţii lui Yeti au beneficiat de avantajele miniaturizării tehnicii camerelor video şi a supravegherii din satelit. Astfel au apărut peste o duzină de înregistrări ale unei creaturi blănoase ce pozează pentru deliciul telespectatorului. Mai toate s-au dovedit glume proaste, arătînd încă odată că ne tragem din antropoide, iar că unii dintre noi nu s-au extras total din maimuţe.

 

Ca şi în cazul OZN, există însă cîteva filme, fotografii, mulaje de urme şi alte dovezi materiale care nu poat fi dovedite ca fiind contrafăcute. De exemplu, imaginile prinse pe casetă video de doi alpinişti, în Nepal, în anul 1996, şi care arată o fiinţă acoperită cu blană roşcată care se mişcă repede, foarte repede, pentru altitudinea şi stratul de zăpadă respectiv.

 

Nu am găsit înregistrarea respectivă, într-un domeniu public, aşa că vă ofer o înregistrare făcut în Rusia, cred că în anul 2016. Este considerată de specialişti ca fiind reală, sau un „hoax” foarte bine pus la punct: https://www.youtube.com/watch?v=GF5gCOurOyA.

 

Probabil că sunt înregistrări mai convingătoare și complete, dar nu sunt de domeniul public, dar putem spera că se poate obține o explicație convenabilă, dacă nu astăzi, atunci mâine, doar este, în definitiv, o altă zi!

 

 

HOROSCOP    15  februarie  2021

 

BERBEC  Pe cât posibil, astăzi nu schimba nimic din ce ai stabilit anterior, atât în afaceri cât şi în dragoste. Dimineaţă densă, vezi să nu-ţi depăşeşti domeniul de competenţe. Eşti favorizat pe plan sentimental, aşa că poţi să-ţi oferi energia şi ajutorul celor dragi ţie. Atenţie la răceli şi viroze! Atenţie la viroze, la alergii şi la cei din jurul tău care îţi doresc binele. Nu se ştie cine şi care sunt mai periculoase. Treci printr-o perioadă de iritabilitate acută, aşa că evită hotărârile pripite şi starea de nervozitate. Zâmbeşte şi totul se poate rezolva.

 TAUR  O zi nu prea grozavă. Astăzi trebuie să stai liniştit şi să aştepţi ca ziua să treacă în linişte şi fără necazuri. Nu te implica în nimic important sau nou, doar activitatea obişnuită! Sună prietenii, ca să vezi ce mai fac, dar nu uita că şi ei au probleme urgente şi facturi de plătit. Amână orice ai de făcut până după amiază când configuraţia stelelor îţi este mai favorabilă. Supraveghează cheltuielile şi redu-le sau renunţă la cele pe care le consideri extravagante. O zi perfectă ca să faci planuri de viitor şi să te gândeşti la deciziile necesare. Există un timp pentru fiecare lucru. Astăzi, stai liniştit!

GEMENI  De dimineaţă conjunctura te avantajează. Mai în toate domeniile. Dar este bine să ţii cont şi de sfaturile celor din jurul tău, poate au o părere obiectivă şi informaţii folositoare. Fereşte-te, în special dimineaţa, de discutii aprinse. Nu reacţiona la nimic, taci şi zâmbeşte, mai ales dacă provocările vin din partea unei femei. O atitudine de felul „da, înţeleg!” descureajează o femeie pusă pe revanşă. Ceva legat de un aspect legal, de jurisprudenţă, poate fi şi o moştenire sau în general atitudinea ta faţă de viaţă şi de persoana respectivă. Cooperează mai strâns cu partenerii, colegii, rudele şi spune-le exact şi precis ce aştepţi de la ei.

RAC  Spiritul tău pașnic şi dorinţa de armonie găseşte aprobarea şi susţinerea celor din jur. Lumea s-a săturat de conflicte şi înfruntări, aşa că liniştitul Rac este astăzi luat în seamă. Poţi încerca să lămureşti o problemă sentimentală care te obsedează. Mai mult o neînţelegere. Încearcă astăzi, poate merge ca pe roate. Nu trebuie să te prinzi în jocul celorlaţi, mai ales dacă bănuieşti că este aranjat. Nu întreprinde nimic important sau riscant. Ia  lucrurile mai uşor, aproape în glumă. Evită intimităţile despre secretele altora, ca să nu faci şi tu confidenţe şi compromisuri costisitoare. Ascultă, însă, cu atenţie!

LEU  Astăzi amâna ce nu poţi rezolva, este o metodă care evită, uneori, decepţiile pe plan emoţional. Mai ales dacă e vorba despre relaţii sentimentale cam fierbinţi, sau din contră, prea reci! Cere un sfat, nu strică niciodată! Dimineaţa, la serviciu sau acasă, eşti plin de glume imperiale, cam răutăcioase, dar eşti iertat pentru că ai haz. La prânz, posibilă schimbare de program, care se pare că nu iţi place mai deloc. La serviciu, sau aiurea, ai pe cineva care nu prea te place. Sau un rival. Înţeleptul sufi spunea : „Seninătatea şi liniştea sunt bunul cel mai de preţ. Dacă ai inamici, scapă repede de ei, sau fă pace, ca să-ţi păstrezi starea de echilibru interior !”

FECIOARĂ   O informaţie care te interesează, poate din presă, sau reţele. Conjunctura indică o perioadă favorabilă cumpărăturilor, cu Mercur favorabil, chiar retrograd, dar atenţie la calitate şi la valabilitate! Dacă eviţi tot ceea ce se poate numi nou, poate fi o zi obişnuită. Pe care o poţi colora cu ceva muzica bună, la caşti, numai pentru tine. Trebuie să te izolezi puţin de haosul din jur. Se apropie nişte termene, stresul este în creşte. Fie că este o întâlnire importantă, fie că ai un prag în viaţă, sau o reuniune de familie sfatul meu este să te grăbeşti încet. Atenţie la regimul alimentar şi la primul semn de oboseală cronică.

BALANŢĂ   Zi bună. Îţi place vremea, aerul rece şi curat şi te pregăteşti pentru o nouă săptămână de lucru care te apropie de primăvară. Ziua se măreşte, bucură-te, vin sărbătorile primăverii! Ai o problemă care te obsedează dar astăzi există o conjunctură favorabilă, şi împotriva sorţilor, printr-o abordare directă şi iscusită poţi avea câştig de cauză, sau măcar să progresezi. Nu te repezi să intri în discuţii tăioase – pot degenera. Conflict dintre simţăminte şi logică. Nu forţa găsirea unei soluţii, temporizează, doar. Nu lua decizii importante. Amână toate întâlnirile pe care le poţi reprograma. Nu te implica în promisiuni strategice, pe termen lung. Nu, nu, nu astăzi!

SCORPION  Astăzi nu te implica în discuţii cu alte semne de apă. Afacerile personale sunt aspectate favorabil. Atenţie la cumpărături. Se spune că lunea nu este favorabil să scoţi bani din buzunar! Atenţie la unul dintre păcatele tale, vanitatea, astăzi eşti vulnerabil la linguşeală. Şi iei de bun ce spune primul venit. Mai multă prudenţă ca să nu păţeşti ca ursul păcălit de vulpe! Nu trebuie să-ţi faci atâtea gânduri pentru orice amănunt. Dacă telefonul tău nu sună asta nu înseamnă că rudele tale, copii, părinţii, prietenii te-au uitat. Toată lumea este ocupată şi strivită de sistem – aceasta este explicaţia!

SĂGETĂTOR   Perioada zilei de azi te ajută să te înţelegi mai bine cu cei apropiaţi, cu cei dragi. O veste te interesează ceva mai mult. Afacerile emoţionale, sentimentale, sunt aspectate favorabil. Domeniul avantajat de conjunctura astrologică este cel al comunicării, dar nimeni nu e profet în ţara lui! Dacă ai de convins, pe cineva, poate pe mai mulţi, trebuie să fii foarte elocvent. Cu toate că pare a fi încă o zi bună, evită nepăsarea şi nerăbdarea. Fii prudent şi precaut, când discuţi, negociezi şi mai ales în convorbirile la telefon! Nu promite nimic, mai ales membrilor familiei. Oricum, majorităţii nativilor din zodie nimic notabil nu i se poate întâmplă!

CAPRICORN  Conjunctura astrologică îţi este favorabilă, în special în ceea ce priveşte noile idei, noile proiecte, noile căi de urmat. Trebuie doar să îndrăzneşti, norocul ajută pe cei curajoşi! Eşti în pragul crizei de timp, ai multe de făcut săptămâna aceasta şi timpul este scurt. Trebuie să te organizezi, să termini lucrurile, şi să nu mai pierzi timpul. Este una din zilele acelea cand razi tot timpul fara motiv, situaţia te face să râzi si râzi mereu şi de orice! Un râs nevrotic… în distopia sanitară! Traiesti momente de fior şi râs, o tragi-comedie ionesciană, care se datoreşte numai felului original in care amesteci tu relaţiile de amor înăuntru şi în afara familiei, cuplului.

VĂRSĂTOR   Atenţie la vremea schimbătoare, la meteo, conjunctura spune să te îmbraci cum trebuie. Chiar dacă este, sau nu, ziua ta de naştere, poţi primi mici cadouri, atenţii, de la cei dragi. Dimineaţa, evită, la birou, sau oriunde te afli, orice lucru, vorbă, faptă sau gest care pot avea o implicatie sau un aspect din domeniul legal sau al jurisprudenţei. Nu semna contracte, nu încheia înţelegeri. Nu te duce la bancă, sau la bursă, la casele de pariuri, poate nici măcar în piaţa la cumpărături. Un aspect disarmonic te poate face să pierzi astăzi ceva bani, ceea ce este un adevărat dezastru în aceste timpuri de criză.

PEŞTI  Cheltuieli pentru pregătirile de primăvară. Preţurile sunt mai mari decât ai prevăzut, te încurcă, dar banii vin şi se duc, e necesar şi benefic pentru moral să-ţi satisfaci unele dorinţe! Domeniul favorizat de stele este cel emoţional. Nu te grăbi, nu te repezi, în delicata zonă a sentimentelor trebuie să faci scenarii complete, planuri bine întocmite, fără să uiţi nimic. Astăzi emoţiile tale sunt pastelate, iar conjunctura astrologică arată, mai ales în a doua parte a intervalului, un interes crescut pentru frumos. Ai idei, mai precis o idee. Stelele spun să nu o mai plimbi de colo-colo, să o aplici repede că o să ţi-o ia altul înainte!