Evenimentul Zilei > Monden > William și Harry, la cuțite. Tensiunea la Casa Regală a atins cote maxime
William și Harry, la cuțite. Tensiunea la Casa Regală a atins cote maxime

William și Harry, la cuțite. Tensiunea la Casa Regală a atins cote maxime

Cherchez la femme: ruptura dintre Prințul William și Prințul Harry nu ar fi survenit vreodată dacă nu ar fi intervenit conflictul mocnit dintre Kate Middleton și Meghan Markle.

Ingrid Seward, editor al revistei specializată în regalitate Majesty Magazine, consideră că între cei doi frați, foarte apropiați pe vremuri, nu ar fi intervenit niciodată o răceală a relației dacă soțiile lor nu ar fi ajuns la o antipatie vădită.

Un caz fără speranță

Potrivit acesteia, Kate și Meghan au fost mărul discordiei dintre cei doi frați și nu există șanse să se refacă ceea ce s-a rupt între fiii prințesei Diana. Doar o tragedie teribilă sau un divorț al unuia dintre ei (sau ambilor) ar putea fi ocazia ca cei doi prinți să fie din nou la fel de uniți ca atunci când erau copii și tineri.

În cadrul unui podcast intitulat Pod Save The Queen, specialista în monarhie crede că răul produs relației dintre Harry și William este implacabil, mai ales de când Ducele de Sussex și soția sa, Mghan Markle, au decis să se separe de familia regală. Potrivit lui Ingrid Seward, Prințul Phillip (99 ani) a fost uimit de decizia nepotului său Harry de a se muta în Statele Unite și a declarat că nu poate înțelege decizia cuplului.

Modernizarea instituției monarhiei

Comentariile jurnalistei britanice succed celor ale unui expert pe probleme de regalitate, potrivit căruia principala provocare a lui William (38 ani) ca viitor suveran va fi să echilibreze fidelitatea față de principiile sale cu aducerea înapoi a lui Harry (36 ani), ca parte a procesului de modernizare a monarhiei britanice.

Robert Lacey, autorul cărții Battle of Brothers, a examinat ruptura dintre cei doi frați și a ajuns la concluzia că fiecare dorește într-un fel sau altul o reconcilere, pe care o doresc și apropiații acestora. Într-un interviu pentru revista Vanity Fair, Lacey afirmă că cel mai dificil test pentru Prințul William va fi acela ca Prințul Harry să devină o parte a instituției monarhice din Regat.

Mai mult, Lacey crede că Ducele de Cambridge a adoptat o atitudine similară cu cea a Reginei Elisabeta față de Harry și Meghan. Am remarcat o duritate fără ocolișuri a Reginei față de Ducele și Ducesa de Sussex, care le-a interzis să folosească cuvântul regal în noile lor activități, și aceeași duritate o putem vedea și la William”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.