Evenimentul Zilei > Politica > Week-end de foc pentru PNL. Liberalii își aleg noua conducere
Week-end de foc pentru PNL. Liberalii își aleg noua conducere

Week-end de foc pentru PNL. Liberalii își aleg noua conducere

Competiția pentru șefia partidului este aproape de un deznodământ, 5.000 de liberali având de ales mâine între Ludovic Orban și Cristian Bușoi

Doi candidați au rămas în cursa pentru președinția PNL, Cristian Bușoi și Ludovic Orban, după ce, cu doar cinci zile înainte de Congresul din 17 iunie, partidul a anunțat că cel de-al treilea competitor, Viorel Cataramă, nu a întrunit numărul minim de 10 filiale necesare pentru validarea moțiunii.

În doar 60 de minute fiecare candidat trebuie să-și co nv i n – gă colegii să-l voteze, prin moțiunea cu care s-a înscris în cursă. Ludovic Orban va prezenta moțiuna intitulată „PNL – Forța Dreptei”, iar cea a lui Cristian Bușoi se numește „PNL – Partidul Viitorului”.


FOTO : Ludovic Orban a spus recent că nu va tolera alianțe sau blaturi cu PSD, iar cei care vor face asta vor fi exclusi din PNL FOTO: EVZCe promite fiecare

Ludovic Orban se declară un om de echipă. El a anunțat că planul său „este de a construi un PNL care să aibă forța de a câștiga toate alegerile de acum încolo” și că se luptă „pentru drepturile și libertățile individuale”. Un obiectiv similar îl are și Cristian Bușoi, care spune că își propune să aducă PNL la 40% la alegerile din 2020. Pentru asta, Bușoi consideră că PNL trebuie să aibă un mesaj concentrat pe „economie, pe creșterea veniturilor românilor, pe investiții, pe absorbția fondurilor europene și pe o bună administrație.”

Doi foști lideri PNL, în colțul lui Bușoi

În ceea ce privește susținătorii, Bușoi îi are în colțul său pe foștii președinți PNL, Crin Antonescu și Theodor Stolojan. De partea lui Orban s-au raliat fostul secretat general Ilie Bolojan și mai mulți lideri județeni precum Gheorghe Falcă și Mircea Hava.

Crin Antonescu a precizat că nu va fi prezent la Congresul PNL, pentru a nu „parazita mediatic” evenimentul.

Concurență la conducerea centrală

Funcțiile de conducere în partid vor fi disputate de liberali duminică, la Consiliul Național de Coordonare. Din echipa lui Orban candidează pentru posturi de prim-vicepreședinți Raluca Turcan, Ilie Bolojan și Iulian Dumitrescu. Din echipa Bușoi aspiră la aceleași funcții Dan Motreanu, Alin Tișe și Teodor Atanasiu. Șanse mari să fie ales are Motreanu, indiferent cine va fi nou șef PNL. Fostul pretendent la președinția partidului, Viorel Cataramă a trecut în tabăra Bușoi, în speranța că va fi ales vicepreședinte.