Un greu din fotbal, ajuns din nou în vizorul procurorilor. Ce ACUZAŢII NOI îi aduc procurorii

Un greu din fotbal, ajuns din nou în vizorul procurorilor. Ce ACUZAŢII NOI îi aduc procurorii

Fostul acţionar al echipei Dinamo, Florian Walter a ajuns din nou în vizorul procurorilor DNA. Pe lângă cele două dosare pe care le are deja în instanţă, Walter este acum anchetat sub suspiciunea că ar fi pus bazele unui grup infractional organizat care ar fi desfăşurat operaţiuni de spălare de bani şi evaziune fiscală. Walter a fost astăzi audiat la sediul DNA Ploieşti.

Potrivit procurorilor DIICOT, Walter a iniţiat şi a coordonat aceste circuite financiare pe mai multe paliere, ce au avut drept scop înregistrarea în contabilitatea societăţii Compania Romprest Service SA Bucureşti a achiziţiilor, de la diverse societăţi comerciale, utilizate exclusiv pentru emiterea de facturi, potrivit ştiripesurse.ro.

 

Florian Walter, patronul Universității Cluj și ROMPREST, fugit în Dubai, a fost adus la București. Schimbare radicală a milionarului.

Ne puteți urmări și pe Google News

După înregistrarea în contabilitatea societăţii a facturilor aferente achiziţiilor fictive, sumele consemnate în documentele respective erau virate, iniţial în conturile societăţilor fantomă emitente, ulterior fiind transferate în conturile altor societăţi comerciale de tip fantomă, fiind retrase în numerar şi preluate de Florian Walter, în vederea utilizării în scopuri proprii.

 

Florian Walter, SPITALIZAT în stare gravă, în Dubai. Afaceristul, dat în urmărire internaţională, a făcut INFARCT

http://evz.ro/florian-walter-spitalizat-in-stare-grava-in-dubai-afaceristul-dat-in-urmarire-internationala-a-facut-infarct.html

Care este prejudiciul 

Prejudiciul produs bugetului consolidat al statului prin activitatea infracţională a grupului coordonat de Florian Walter este de 4.500.000 euro, reprezentând impozitul pe profit şi taxa pe valoarea adăugată, la care se adaugă 60.494.600 lei (echivalentul a 14.000.000 de euro), supusă procesului de reciclare.