Evenimentul Zilei > Actualitate > Autorul ROMANULUI „Podurile din Madison County” nu mai este
Autorul ROMANULUI  „Podurile din Madison County” nu mai este

Autorul ROMANULUI „Podurile din Madison County” nu mai este

Scriitorul romanului "Podurile din Madison County", Robert James Waller, a murit în Texas la vârsta de 77 de ani.

Waller a publicat şapte cărţi, însă "Podurile din Madison County" a fost cea mai cunoscută a sa. Ea a fost vândută în 12 milioane de copii, după ce a fost tradusă în 35 de limbi.

Poveste de dragoste a fost ecranizată în 1995,  în rolurile principale fiind distribuiţi Clint Eastwood şi Meryl Streep, care a primit o nominalizare la categoria "cea mai bună actriţă în rol principal" la premiile Oscar. "Podurile din Madison County", publicată în 1992, a stat şi la baza unui

Robert James Waller a declarat, potrivit RRA, că a scris romanul în doar 11 zile. El spune povestea unui fotograf al revistei National Geographic care curtează o femeie de origine italiană căsătorită în timpul războiului cu un fermier din statul Iowa, după ce ea îl ajută să fotografieze celebrele poduri acoperite din regiune.

Filmul, regizat de Clint Eastwood, a generat încasări de 182 de milioane de dolari în întreaga lume, iar cartea a fost timp de peste trei ani inclusă pe lista New York Times a celor mai bine vândute romane. Pelicula l-a făcut multimilionar pe Waller şi a făcut din Madison County, Iowa, o atracţie turistică internaţională.

După acest succes, scriitorul s-a mutat din statul său natal, Iowa, într-o regiune îndepărtată a Texas-ului şi a divorţat de femeia cu care era căsătorit de 36 de ani. Între cărţile semnate de Robert James Waller se numără "Slow Waltz in Cedar Bend", "Border Music, "Puerto Vallarta Squeeze" şi "A Thousand Country Roads", o continuare a "The Bridges of Madison County".