Volkswagen Polo: peste 1.500 km cu un singur plin

Volkswagen Polo: peste 1.500 km cu un singur plin

Instructorii "Volkswagen Driving Experience" au reuşit să parcurgă 1.563 de kilometri într-un Polo BlueMotion, cu un singur plin de carburant.

Maşinile care izbutesc să scoată, în traficul de zi cu zi, un consum apropiat de cel oficial - indicat de producător - sunt o raritate.  Cele care se descurcă mai bine de-atât aproape că nu există. În general, pentru a aduce consumul la un nivel minim e nevoie fie de un şofer special instruit, fie de un stil de condus care să producă rumoare în trafic, fie - cel mai bine - de ambele.

Şi totuşi. Instructorii "Volkswagen Driving Experience" au reuşit să parcurgă 1.563 de kilometri într-un Polo BlueMotion, cu un singur plin de carburant.

Consumul mediu indicat de computerul de bord al maşinii dotate cu un motor 1.2 TDI (trei cilindri) de 75 CP a fost de 2,9 l/100 km, iar viteza medie de 84 km/h.

Ne puteți urmări și pe Google News

Testul a început în Wolfsburg, a trecut prin Leipzig, Munchen, Stuttgart, Frankfurt şi s-a încheiat tot în Wolfsburg. Traseul a cuprins porţiuni de autostradă, drumuri naţionale, dar şi traversarea unor localităţi.

Volkswagen Polo BlueMotion are un consum mixt oficial (urban-extraurban) de 3,4 l/100 km şi un rezervor cu o capacitate de 48 de litri.