VREMEA în ROMÂNIA. Au venit VEȘTILE RELE. Temperaturile SCAD, iar PLOILE TORENȚIALE NU LIPSESC

VREMEA în ROMÂNIA. Au venit VEȘTILE RELE. Temperaturile SCAD, iar PLOILE TORENȚIALE NU LIPSESC

Experții meteo au venit de această dată cu vești rele despre vremea din România. Aceștia au spus că trebuie să ne așteptăm la scăderi mari de temperatură și chiar la ploi torențiale.

Meteorologii ANM anunță că în weekendul 5-6 mai, vremea va aduce averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și de grindină de dimensiuni mici pe arii extinse în jumătatea vestică a țării și cu totul izolat în rest. Pe alocuri cantitățile de apa vor fi mai însemnate, de până la 15-20 de mm. La începutul averselor își vor face apariția și unele intensificări ale vântului care vor luă trecător aspect de vijelie.

Cu toată această creștere a instabilității atmosferice, temperaturile vor rămâne încă la valori foarte ridicate pentru această perioadă a anului (mai ales sâmbătă), când maximele termice vor urcă din nou până spre 30-32 de grade Celsius în jumătatea de vest a teritoriului. 

„Sâmbătă şi duminică creşte gradul de instabilitate şi se înmulţesc aversele cu descărcări electrice, vânt, condiţii de grindină. Ploile vor avea caracter torenţial. Sâmbătă, ploile vor fi mai mult la munte, în vest şi în centru. Duminică, o să apară şi în celelalte regiuni. Mai ferită ar fi partea de sud-est a ţării, spre litoral ar trebui să rămână totuşi, în mare parte din timp, vreme destul de bună. În weekend, scad temperaturile şi ajung mai apropiate de cele normale. De exemplu, pe 6 mai, adică duminică, vor fi între 21 şi 30 de grade. Cele mai mari valori termice vor rămâne în sud-est unde vremea va fi mai bună", a declarat meteorologul de serviciu pentru Mediafax

Ne puteți urmări și pe Google News