Evenimentul ZileiVremeaSe schimbă vremea la final de septembrie. Vești surprinzătoare de la meteorologi

Se schimbă vremea la final de septembrie. Vești surprinzătoare de la meteorologi

Se schimbă vremea la final de septembrie. Vești surprinzătoare de la meteorologi
Vremea se va schimba radical în România, după cum au anunțat specialiștii de la ANM. Finalul lunii septembrie va fi marcat de condiții meteo extreme.

Vremea se schimbă la final de toamnă în România. Luna septembrie se încheie cu temperaturi mari pentru o astfel de perioadă a anului. Astfel, în majoritatea regiunilor țării, mercurul va urca în termometre în unele zile până la maxima de 25 de grade. Conform ANM, vremea va fi predominant călduroasă la început de toamnă. Totuși, urmează și perioade în care vor cădea ploi însemnate cantitativ.

Vremea se schimbă în următoarele săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în țara noastră. Potrivit datelor meteorologilor, în intervalul 24-26 septembrie vor fi înregistrate ploi în majoritatea regiunilor țării. În următoarele zile însă vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. Mercurul va urca în termometre până la maxima de 28 de grade în anumite zone ale țării. Minimele înregistrate se vor situa între 4 și 16 grade.

Începând de astăzi, 18 septembrie, meteorologii anunță schimbări ușoare ale vremii, fiind prognozate ploi. Totodată, meteorologii anunță ploi însemnate cantitativ și pentru intervalul 24-25 septembrie.

Centrul țării afectat de răcirea vremii

În următoarele zile, mercurul va urca în zona de centru a țării până la 28 de grade Celsius. O răcire treptată a vremii este anunțată din 24 septembrie pentru toată regiunea Transilvaniei. Astfel, maximele nu vor fi situate mai sus de 22 de grade,  în timp ce minimele vor fi cuprinse în medie între 8 și 10 grade.

În zona Maramureșului, vremea se menține caldă în următoarele zile. Totuși, procesul de răcire debutează și zona de nord a României la final de septembrie.

Cald va fi și Moldova și Muntenia în următoarea perioadă. Conform ANM, valorile termice nu vor înregistra variații termice mari de la o zi la alta.

Din a doua săptămână a prognozei anunțate de meteorologi, mercurul va scădea treptat în termometre și în aceste regiuni. Posibilități de averse sunt anunțate pentru Oltenia în intervalul 19-20 septembrie, dar și pentru perioada 25-26 septembrie.

În Dobrogea, temperaturile vor ajunge la maxima de 28 de grade. O răcire treptată este anunțată în zonă începând cu 24 septembrie.

Vremea se menține caldă inclusiv la munte. Maximele se vor încadra între 14 și 20 de grade, în timp ce minimele nu vor depăși 10 grade Celsius. Sunt anunțate însă averse pentru perioada 18-22 septembrie.  Totodată, probabilități de ploi însemnate cantitativ la munte există și pentru intervalul 25-26 septembrie.


Accesează: