Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea se schimbă total. Mare atenție, români! Când își intră iarna în drepturi
Vremea se schimbă total. Mare atenție, români! Când își intră iarna în drepturi

Vremea se schimbă total. Mare atenție, români! Când își intră iarna în drepturi

Vremea se va schimba radical în următoarele săptămâni, potrivit prognozei meteo transmise de meteorologii de la ANM.

Vremea se va schimba radical în următoarele săptămâni, se arată în prognoza meteo transmisă de ANM. Prin urmare, vremea se va răci considerabil, iar după un început de an în care am avut parte de temperaturi extrem de ridicate, mercurul din termometre va atinge valori normale pentru această perioadă a anului.

Vremea în săptămâna 11.01.2021 – 18.01.2021

Cu excepția extremității de sud și de sud-est a țării, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sudică a țării.

Prognoza meteo România săptămâna 18.01.2021 – 25.01.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea România săptămâna 25.01.2021 – 01.02.2021

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general excedentar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo România săptămâna 01.02.2021 – 08.02.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

ANM: Cod galben de ninsori în 15 judeţe, până sâmbătă dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare Cod galben de precipitaţii, mai ales sub formă de ninsoare, valabilă până sâmbătă dimineaţa în 15 judeţe.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 8 ianuarie, ora 12:00 – 9 ianuarie, ora 4:00, în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură va ninge, iar local în Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum şi în sudul şi sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Acestea vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Judeţele aflate sub avertizare Cod galben sunt: Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Vâlcea şi Vrancea.