Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea se schimbă radical în perioada următoare. Anunț incredibil făcut de meteorologi
Vremea se schimbă radical în perioada următoare. Anunț incredibil făcut de meteorologi

Vremea se schimbă radical în perioada următoare. Anunț incredibil făcut de meteorologi

În următoarele două săptămâni, vremea rămâne frumoasă în toată țara, cu temperaturi maxime de până la 20 de grade, dar începutul lunii aprilie se anunță a fi mai răcoros, cu precipitații pe arii extinse, dar care se vor domoli după data de 4 aprilie, când putem spune că va începe primăvara cu adevărat. În Maramureș vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei, cu temperaturi maxime de 15-17 grade Celsius și minime de -3--2 grade, în creștere de până la 6-7 grade, la finele perioadei 28-31 martie.

În următoarele două săptămâni se anunță o vreme frumoasă în România, cu temperaturi ridicate, în jurul valorii de 20 de grade.

Vremea în diferite regiuni ale țării

Banat

În perioada 28 martie-1 aprilie, vremea în Banat va fi caldă, cu maxime cuprinse între 17-20 de grade și maxime de 0 – 2 grade spre 7 – 9 grade în ultimele două nopți ale intervalului. În jurul datei de 3 aprilie, vremea va fi mai rece, cu temperaturi maxime de 6 grade și minime apropiate de zero grade.

După data de 4 aprilie, temperaturile încep să crească din nou, astfel că la finele celor două săptămâni vom înregistra maxime de 17 – 18 grade și minime de 4 – 6 grade, conform Mediafax.

Crișana

În această regiune a țării vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de 16-19 grade, dar cu minime în creștere de la -1 – 0 grade spre 7 – 8 grade în ultimele două nopți. Din 3 aprilie se preconizează temperaturi maxime de 6 grade și minime de -1-0 grade.

La fel, din 4 martie începe să se încălzească, astfel că la sfârșitul celor două săptămâni, vremea va avea temperaturi de 16-17 grade și minime de 5-6 grade, specifice sezonului de primăvară.

Transilvania

Vremea în Transilvania va fi mai caldă decât în mod normal, înregistrând valori maxime ale temperaturii de 16-17 grade și minime de la -4–2 grade, în creștere la 5-6 grade, spre sfârșitul perioadei 28 martie-1 aprilie.

Totuși, răcirea bruscă se va resimți începând cu 3 aprilie, când maximele din termometru vor arăta 4-5 grade Celsius și minime de până la -4 grade. După data de 4 aprilie, vremea se va încălzi până pe 10 aprilie, ajungând la temperaturi maxime normale, de 14-16 grade și minime de 1-3 grade.

Între 31 martie- 3 aprilie se așteaptă cantități însemnate de apă, dat fiind faptul că probabilitatea de precipitații pentru această zonă este mare.

Maramureș

În Maramureș vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei, cu temperaturi maxime de 15-17 grade Celsius și minime de -3–2 grade, în creștere de până la 6-7 grade, la finele perioadei 28-31 martie.

Răcirea bruscă se va resimți cel mai tare pe 3 și 4 aprilie, când vor fi înregistate temperaturi maxime de 4-5 grade și minime de până la -3 grade Celsius. După aceste zile revine vremea frumoasă, cu maxime de 12-15 grade și minime de 1-4 grade Celsius.

Moldova

Maximele din termometru pentru perioada 28 martie-1 aprilie sunt de 20 de grade, iar minimele sunt de 2-3 grade Celsius. Între 3-4 aprilie, răcirea vremii va atinge maxime de 6-8 grade și minime de -2 grade.

După se va încălzi treptat, ajungându-se la maxime de 14 – 18 grade și minime de 3 – 5 grade.

Dobrogea

Aici se va înregistra o medie a maximelor de 18 – 20 de grade și minime în creștere semnificativă de la 2 – 4 grade, la începutul intervalului până la 10 – 12 grade.

În perioada rece, temperaturile maxime vor fi de 8 – 10 grade și cele minime în jur de 2 grade. După 4 aprilie, temperaturile vor crește până la o medie a maximelor de 14 – 17 grade și minime de 5 – 8 grade.

Oltenia

Aici, media regională a maximelor va fi de 18 – 21 de grade și minime în creștere semnificativă, de la 1 – 3 grade la începutul intervalului până la 10 grade.

Răcirea din 3 aprilie va atinge maxime în jur de 9 grade și minime ce pot fi ușor negative, dar din 5 aprilie vremea se va încălzi, atingând maxime de 16 – 18 grade și minime de 4 – 6 grade.

La munte

La munte vor fi maxime de 7 – 9 grade până pe 1 aprilie, iar din 3 și 4 aprilie vor predomina valorile termice diurne negative, în medie -2 grade. Apoi se va încălzi, maximele ajungând la o medie de 7 – 8 grade.