În vreme ce în mai multe regiuni din țară se vor înregistra fenomene meteo extreme precum ploi, grindină, și vijelie, bucureștenii se vor bucura de trei zile de vreme caldă, cu temperaturi de până la 30 de grade.

Conform prognozei ANM, luni, marți și miercuri temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în seara zilei de marţi, 9 iunie, când posibilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului va crește.

Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorilor de 28…30 de grade Celsius, în timp ce minime vor fi de 16…17 grade.

Meteorologii au emis emis o informare de instabilitate atmosferică accentuată, care intră în vigoare marți, 9 iunie, începând cu ora 06:00. Sunt așteptate averse cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.

Zonele vizate de avertizarea meteorologică de vreme rea sunt următoarele: Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Harghita, Mureş, Covasna, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara.

„Ploile vor avea şi caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp şi izolat 30 l/mp“, potrivit informațiilor oferite de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astăzi, maxima termică va fi de 32 de grade Celsius, în timp ce la noaptea se vor înregistra în jur de 17 grade.