Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a trimis o atenționare meteo de cod galben care va aduce și precipitații sub formă de ninsoare.

Vremea se schimbă radical și sunt așteptate intensificări ale vântului. Vor fi rafale puternice de 110 km/h.  Avertismentul a intrat în vigoare noaptea trecută, la ora 02.00, și se termină sâmbătă, 31 octombrie, la ora 20.00. Vor fi afectate zone ale Carpaților Meridionali și Orientali.

De asemenea, va ploua abundent în Subcarpații Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei. Sunt așteptate chiar precipitații mixte.

În jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă. În cursul zilei de sâmbătă (31 octombrie), la peste 1700 m, în special în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100…110 km/h, viscolind ninsoarea.” – se arată în comunicatul de la ANM.

Sunt așteptate și intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ, precipitații mixte în zona de munte, până pe 1 noiembrie, ora 16.00.

Vor fi afectate regiuni din Moldova și din estul Transilvaniei. Vântul va sufla cu viteză și sunt posibile precipitații sub formă de ninsoare, precizează Administrația Națională de Meteorologie.

Ce anunță ANM?

În nordul, centrul, estul și sud-estul țării temporar va ploua, iar la munte și posibil în Subcarpații Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte. Local cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp.

Vântul va prezenta intensificări îndeosebi în sud-vest, iar duminică, 1 noiembrie, în est și sud-est. în general cu viteze de 50-60 km/h. Rafalele vor depăși temporar 50-60 km/h, iar în zona de munte, 60-80 km/h”, anunțat ANM.

Vremea în Capitală

În București, vremea se va răci. Temperatura maximă de astăzi se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar minima va fi de 5-7 grade.  Cerul va avea înnorări şi vor fi intervale în care va ploua în general slab. Vor fi anumite intensificări ale vântului.