Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM),în România vremea se va menține caldă, pentru sfârşitul lunii octombrie. În regiunile extracarpatice vor fi înnorări, în cea mai mare parte a intervalului, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe sau burniţă.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, local se va semnala ceaţă, iar vântul va sufla slab și moderat, potrivit stirimeteo.com.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 şi 21 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 2-4 grade Celsius, în depresiuni, şi 13-14 grade Celsius, pe litoral.

Prognoza meteo în București

Și în Capitală, vremea se va menține caldă pentru sfârşitul lunii octombrie. Cerul va avea înnorări, mai persistente în prima parte a zilei şi noaptea şi trecător vor fi posibile ploi slabe sau burniţă.

Dimineața, dar mai ales noaptea, vor fi condiţii pentru formarea ceții, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Vremea va fi una anormal de caldă până pe 29 octombrie.

Între 26 octombrie – 29 octombrie temperaturile vor fi mai mari decât normalul perioadei. Media valorilor diurne se va situa între 17 și 20 de grade, cu o scădere accentuată pe timpul nopții, când termometrele vor arăta între 6 și 9 grade.

Vremea o să se răcească

Cu toate asta, după 29 octombrie vremea va cunoaște temperaturi total schimbate. În mod brusc, temperaturile vor scădea și se vor situa în limitele normale pentru această perioadă a anului. Maxim 14 grade vor fi ziua, iar noaptea minimele vor ajunge până la 3 grade, cu accente spre 0 grade. Conform prognozei, șansele pentru ca în această perioadă să se întețească ploile sunt foarte mari.

Vremea în Crișana

Regiunea Crișanei se va încadra în prognoza meteo națională. Prima perioadă va fi mai caldă decât în mod normal pentru luna octombrie, după care temperaturile vor scădea și vor atinge media menționată mai sus.

Aceeași situație se regăsește și în Transilvania, cu mențiunea că temperaturile maxime vor atinge 20 de grade în prima perioadă, iar în momentul în care vremea o să se răcească, temperaturile vor atinge, fără probleme, 0 grade pe timpul nopții.

Maramureș, zona – regină a temperaturilor maxime

Românii din Maramureș vor fi mângâiați de vreme, în această zonă temperaturile urmând să ajungă la 20 de grade – dacă nu și mai mult. Inclusiv pe timpul nopții, valorile vor fi mai ridicate decât în țară, termometrele indicând inclusiv 10 grade.

Vremea în Moldova

Moldova se alătură trendului național, iar oamenii se vor mai putea bucura de câteva zile cu soare. Astă până pe 31 octombrie, când nopțile vor deveni reci, cu temperaturi maxime de 3 grade.

„O vreme mai caldă decât în mod obișnuit. Dacă azi vor mai consemna precipitații, de pe 27 octombrie ploile sunt în diminuare, vor fi evenimente izolate. În următoarea perioadă, temperaturile vor fi de până la 20 de grade. Începând de vineri, răcirea se va simți în partea de nord a țării”, a declarat și Elena Mateescu, șefa ANM.

Același trend este și în Muntenia, unde maximele vor fi de 20 de grade în aceste zile, urmând ca de vineri minimele să se ducă spre 0 grade.