Marţi, vremea va continua să se răcească şi va fi în general închisă în regiunile extracarpatice, cu nebulozitate joasă de tip stratiform, asociată trecător cu ploi slabe şi burniţă. În restul teritoriului valorile de temperatură se vor menţine mai ridicate decât în mod obişnuit, iar cerul va fi variabil, cu înnorări seara şi noaptea când local va ploua. În zona înaltă a Carpaţilor Orientali şi Meridionali, la sfârşitul intervalului, vor fi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul zilei pe crestele montane, în sudul Banatului, nordul Moldovei şi în Delta Dunării. Temperaturile maxime vor fi de la 5…6 grade în Moldova şi Dobrogea, până la 18…19 grade în Dealurile de Vest, iar minimele se vor încadra între -1 şi 8 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. În zonele joase, pe arii restrânse, se va forma ceaţă. Presiunea atmosferica va scădea foarte puţin, la valori în apropierea celei normale.

Marţi, în Capitală, vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate joasă şi trecător burniţă sau ploaie slabă, anunţă ANM. Vântul va sufla slab până la moderat. Valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice acestei date, astfel că maxima va fi în jur de 9 grade, iar minima de 3…5 grade. Mai ales în prima parte a intervalului vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferica va scădea nesemnificativ, spre valoarea normală.

 

Te-ar putea interesa și: