Evenimentul Zilei > Actualitate > Vremea REA se ÎNTOARCE! COȘMARUL fără limite: VIAȚA la -66 de GRADE
Vremea REA se ÎNTOARCE! COȘMARUL fără limite: VIAȚA la -66 de GRADE

Vremea REA se ÎNTOARCE! COȘMARUL fără limite: VIAȚA la -66 de GRADE

Vremea. ANM a anunțat că frigul și ploile se reinstalează pe teritoriul țării, vremea continuînd, chiar dacă se apropie Paștele, să fie capricioasă

Iar ploile și gradele scăzute ne crează o stare negativă și de nemulumire, însă există foarte puțini oameni care se întreabă cum este viața într-un loc, nu foarte îndepărtat de noi, care este considerat cel mai friguros loc din lume. 

Norilsk, Rusia. Orașul din apropierea Cercului Polar în care noaptea se așterne peste micuța comunitate timp de două luni. 60 de zile non-stop. Fără nicio secundă pauză. 

Și mai este locul unde viața trebuie trăită la -55 de grade, chiar -66. Sunt consemnate doar vîrfurile, mai ales că viața celor care locuiesc acolo este o luptă cu recordurile negative. 

Locuitorii orașului Norilsk trăiesc la temperaturi incredibil de scăzute, iar perioada friguroasă se extinde pînă la 280 de zile pe an. Locuitorii trebuie să se lupte cu viscolul si cate 130 de zile pe an, in perioadele extreme.

Norilsk este un oraș industrial, care a devenit tot mai populat începînd cu 1900, cînd tot mai mulți oameni s-au mutat aici, atrași să exploateze resursele minerale pe care le oferă zona.

Explozia industriei de minerit a atras tot mai mulți oameni, iar acum trăiesc 170.000 de locuitori. Din cauza locației, orașul pare rupt de realitate și de restul lumii, iar mulți nu ar îndura să trăiască în astfel de condiții.

Fotograful Elena Chernyshova a realizat o serie de poze care ne ajută să vedem viața la -66 de grade.