Evenimentul Zilei > Vremea > VREMEA. Prognoză meteo EXTREMĂ. ANM anunță FURTUNI și scăderi DRASTICE de TEMPERATURĂ
VREMEA. Prognoză meteo EXTREMĂ. ANM anunță FURTUNI și scăderi DRASTICE de TEMPERATURĂ

VREMEA. Prognoză meteo EXTREMĂ. ANM anunță FURTUNI și scăderi DRASTICE de TEMPERATURĂ

VREMEA. Experții ANM au anunțat că vom avea parte de temperaturi scăzute în acest weekend. De asemenea, meteorologii au declarat că urmează o perioadă de furtuni.

În week-end, vremea se va răci accentuat în toată țara, valorile termice urmând să se apropie de media climatologica a perioadei, sau chiar să coboare ușor sub această. Maximele termice vor mai urcă la prânz numai spre 20-25 de grade în cea mai mare parte a țării, cu cele mai scăzute valori așteptate în estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate în Luncă Dunării.

Instabilitatea atmosferica va fi în diminuare peste tot, doar local la munte urmând să mai cadă unele averse slabe de ploaie, îndeosebi în cursul prânzului, dar și în Moldova în prima parte a zilei de sâmbătă.

Sâmbătă, vremea se anunță instabilă în București, cu temperaturi mai scăzute chiar cu 11 grade față de ziua de vineri. Așadar, valul de frig prognozat de meteorologi va lovi și Capitala, unde se vor înregistra doar 21°C la amiază, iar noaptea, temperaturile ajung la 12°C. Cantitatea de precipitații atinge  6 l/m². Duminică temperaturile mai cresc doar cu cateva grade, însă ploile se vor opri .

Și la munte temperaturile scad foarte mult, până la 17°C la amiază, iar minima nopții  7°C. Cantitate precipitații atinge 2 l/m², cerul se va menține înnorat. Duminică, temperaturile mai cresc cu două grade Celsius. Vremea se va schimba de săptămâna viitoare, scrie Antena1.