Vremea o ia razna. Vor fi diferenţe uriașe de temperatură în doar câteva ore

Vremea o ia razna. Vor fi diferenţe uriașe de temperatură în doar câteva ore Cer noros. Sursa foto: Arhiva EVZ

Vremea o ia razna. Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis un mesaj de atenționare meteorologică cod galben ce vizează fenomene specifice instabilității atmosferice. Mai mult, vor fi diferenţe de temperatură de 15 grade Celsius de la o zi la alta.

Vremea o ia razna în toată țara

„Administrația Națională de Meteorologie a emis un mesaj de atenționare meteorologică cod galben ce vizează fenomene specifice instabilității atmosferice. Este vorba despre averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii, căderi de grindină și cantități mai importante de apă peste 20-25 de litri pe metrul pătrat, izolat chiar peste 40 de litri pe metrul pătrat. Codul galben vizează cea mai mare parte a Moldovei, a Munteniei, estul Transilvaniei și local zona Maramureșului.

Ploi, cod portocaliu

Sursa foto: Twitter/Eric Wilhelm

Acolo vor fi fenomenele mai intense, însă astfel de fenomene vom avea și în celelalte regiuni, însă pe arii mai restrânse. De altfel, și în următoarele zile vom avea fenomene specifice instabilității atmosferice, cu precădere în jumătatea de vest a teritoriului.

În condițiile în care astăzi vremea va fi în continuare caldă, chiar deosebit de caldă în regiunile sud-estice, acolo unde vom atinge valori termice de 28-29, poate chiar 30 de grade Celsius, de mâine se răcește în toată țara. Temperaturile maxime se vor situa undeva între 15-16 și cel mult 23-24 de grade, iar poimâine se răcește semnificativ, astfel încât temperaturile maxime nu vor mai depăși valori de 20-21 de grade”, a spus Alina Șerban, meteorolog ANM, marţi, la Antena 3 CNN.

Ne puteți urmări și pe Google News
prognoza meteo 19 aprilie

Sursa foto: Arhiva EVZ

Prognoza meteo pentru luna mai

În săptămâna 06.05.2024 – 13.05.2024, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 13.05.2024 – 20.05.2024, temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sud-vestice și în zonele montane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acestă perioadă.

În săptămâna 20.05.2024 – 27.05.2024, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Vremea la începutul lunii iunie

În săptămâna 27.05.2024 – 03.06.2024, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.