Temperaturile maxime vor ajunge, între 26 şi 36 de grade, cele mai mari valori înregistrându-se în Lunca Dunãrii.

Vremea. Cerul va fi variabil, dar vor fi şi perioade cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, posibil cu aspect de vijelie, pe parcursul zilei în cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali şi pe arii restrânse în restul teritoriului, iar noaptea local la munte, în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi izolat în celelalte regiuni.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, pe suprafeţe mici se vor acumula cantitãţi de apã însemnate, de peste 20…25 l/mp şi va cãdea grindinã. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

În București, luni, vremea va fi cãlduroasã, iar dupã-amiazã va deveni canicularã, cu disconfort termic ridicat şi un indice de confort termic temperaturã-umezealã (ITU) ce va atinge pragul critic de 80 de unitãţi.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate seara şi noaptea, când se vor semnala averse, posibil torenţiale, însoţite de descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 35 de grade, iar cea minimã va ajunge la o valoare de  20 de grade.